GZS ob snovanju svetovne zveze fitnes organizacij: Tej industriji se odpirajo nove možnosti

0

Ustanovljena je organizacija predhodnica svetovne zveze fitnes organizacij World active, so sporočili iz sekcije za fitnes, rekreacijo, regeneracijo pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). V sekciji so prepričani, da se industriji fitnesa odpirajo možnosti za nadaljnji razvoj, saj so se mnoga podjetja uspešno prilagodila novim usmeritvam.

Kot so v sekciji pojasnili v sporočilu za javnost, se je v četrtek v Kölnu zbralo skoraj 50 predstavnikov fitnes organizacij vsega sveta, na prvem splošnem zboru World Active. Na podlagi odobrenega statuta so izvolili člane sveta World Active, ki bodo to organizacijo vodili v ustanovitev svetovne zveze World Active Federation.

“Pripravljeni smo postati partner Svetovne zdravstvene organizacije in drugih mednarodnih organizacij! Naša misija je ‘več ljudi, več aktivnosti, večkrat’. Redna telesna aktivnost se je izkazala kot javnozdravstvena rešitev in pripravljeni smo prispevati k izboljšanju zdravja celotnega prebivalstva,” so izvoljenega predsednika World Active Barrieja Elvisha navedli pri sekciji.

Svet organizacije sicer sestavljajo predstavniki afriškega, indijskega, azijskega, ameriškega in evropskega kontinenta ter Oceanije. V skladu z vodilnim načelom neodvisne organizacije ima vsak deležnik enak pomen in pravice, kar vodi do enakega zastopanja vseh kontinentov, je prepričan predsednik sekcije za fitnes, rekreacijo, regeneracijo pri GZS Marko Geršak.

Dodal je, da se tudi v Sloveniji odpirajo možnosti za nadaljnji razvoj gospodarske panoge fitnesa, saj v sekciji verjamejo, da se bo novoustanovljeno ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport tej tematiki intenzivno posvečalo.

Hkrati je v Kölnu potekal evropski forum zdravja in fitnesa, kjer so predstavili trende letošnjega leta in poročilo za prejšnje. Poudarjeno je bilo, da je koronavirusna kriza vzbudila ponovno vzpostavljanje odnosov z vladami, kar je privedlo do pozicioniranja rekreacije in fitnesa na ravni države, so povzeli v sekciji.

Lansko leto je bilo po koronavirusni krizi prvo zelo uspešno za industrijo fitnesa, saj so se mnoga podjetja uspešno prilagodila novim projektom in usmeritvam. Prilagajanje in reorganizacija sta postala standard, zato je zdaj še bolj pomembno povezovanje in vloga evropske krovne organizacije Europe Active, so še ocenili v sekciji.

Grešak je ob priložnosti napovedal še, da se začenja organizacija tradicionalnega mednarodnega dogodka Eurofit fest 2024, ki ima podporo evropskega foruma, vanj pa bodo vključeni ključni slovenski in mednarodni deležniki. “Cilj dogodka je povezati Evropo, vzhodno Evropo, Balkan in Slovenijo na področju rekreacije, fitnesa,” je sklenil Geršak.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen