V ljubljanskem InterContinentalu šokirani ob informacijah o domnevni prostituciji mladoletnih oseb v njihovih prostorih

2

Vodstvo ljubljanskega hotela InterContinental je izredno presenečeno in šokirano ob informacijah o domnevni prostituciji mladoletnih v njihovih prostorih, o katerih so bili seznanjeni s strani medijev. Od omenjenih dogodkov in ravnanj se odločno distancirajo, o tem pa jih doslej ni obvestil noben organ oz. vpletena institucija, so pojasnili za STA.

“Vodstvo hotela skladno s korporativno politiko ostro obsoja tovrstna dejanja in bo tvorno sodelovalo v kakršnemkoli postopku in kolikor je v moči vodstva pomagalo h končnemu epilogu,” so v ljubljanskem hotelu InterContinental zapisali v odgovoru na vprašanja STA.

Kar zadeva kontrole pristopa gostov hotela in zunanjih obiskovalcev, pa pojasnjujejo, da opravljajo legitimacijo ob prijavi gostov, žal pa nimajo pristojnosti preverjanja oz. legitimiranja ostalih obiskovalcev tako hotela kot ostalih servisnih storitev v hotelu. Mnoge stranke oziroma gosti prihajajo zgolj v restavracijo in bar v 20. nadstropju, konferenčne dvorane v 19. nadstropju in javnosti odprt wellness v 18. nadstropju, kjer tudi dvigala omogočajo neposreden dostop brez uporabe kartice, pojasnjujejo.

“Naše osebje je sicer usposobljeno, da prepozna sumljive aktivnosti in da pravočasno in pravilno reagira ter po potrebi pokliče varnostnika in policijo v primeru sumljivih dogajanj, bo pa vodstvo hotela na podlagi današnjih informacij še bolj posvetilo pozornost ozaveščanju in prepoznavanju sumljivih aktivnosti gostov,” so še zapisali v ljubljanskem hotelu.

Na današnji novinarski konferenci Društva Ključ so namreč govorili o prostituciji med mladoletnimi, tudi med dekleti, mlajšimi od 15 let. Med drugim je strokovna sodelavka Centra za socialno delo Ljubljana Šiška Irena Velič predstavila svoje izkušnje z neformalnimi pogovori z mladimi dekleti, ki so na begu in ki v zameno za zatočišče, drogo ali denar nudijo spolne usluge.

Konkretnih primerov sicer niso izpostavljali, kot je bilo razumeti, lahko iz zgodb deklet sklepajo, da gre za organizirano mrežo teh, ki omogočajo to dejavnost. V teh pogovorih so dekleta po besedah Veličeve izpostavila več lokacij, kjer se to dogaja, pri čemer se v pogovorih z različnimi dekleti pojavljajo iste lokacije. Med temi naj bi bil tudi omenjeni ljubljanski hotel.

Št. komentarjev: 2
  1. Nace pravi

    Najlepše mesto, nje?

  2. gorvel pravi

    Mariborčani fuknjeni kot so, so sledili slepim in gluhim Ljubljančanom.
    Izvolili so si enakega mučkaroša in socialističnega kapitalista.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen