Tretji shod ljudske iniciative Glas upokojencev s pozivom premierju Golobu k odstopu

10

Pobudnik ljudske iniciative Glas upokojencev Pavel Rupar je na novinarski konferenci iniciative in Inštituta 1. oktober napovedal, da bo v Ljubljani 31. marca potekal tretji shod iniciative. Tokrat bodo shod razširili na vsesplošni protivladni protest, ob pozivu k višjim pokojninam pa bodo premierja Roberta Goloba pozvali k čimprejšnjem odstopu.

Podporniki iniciative so danes spregovorili o krivicah, s katerimi se po njihovih besedah soočajo upokojenci. Ob tem so ljudi povabili na nov protest, ki bo 31. marca v Ljubljani. Rupar je ob tem pojasnil, da so shod upokojencev razširili na vsesplošni protivladni protest, ki se bo začel na Trgu republike, nato pa se bodo protestniki sprehodili po prometno manj obremenjenih ljubljanskih ulicah.

Ob tem je napovedal, da bo na policijo podal prijavo zaradi videoposnetka, ki kroži po družbenih omrežjih. V videoposnetku so namreč prikazani štirje naboji, na njem pa napisani priimki Janša, Grims, Hojs in Rupar.

Kot je Rupar naknadno povedal za STA, je bil glede groženj že v stiku s policijo, kjer so mu pojasnili, da bodo zadevo preiskovali po uradni dolžnosti.

Glede groženj ga zanima odziv predsednika vlade Roberta Goloba, ki je pred kratkim ustanovil strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, je poudaril na novinarski konferenci. “Prva naloga, s katero se bo soočila Nika Kovač, je tu,” je dejal. Zanima ga tudi odziv predsednice republike Nataše Pirc Musar, je dodal.

Ob tem je pozval, naj mediji “začnejo delati v smislu sprave in umirjanja strasti”, pri čemer jih je označil za glavne nosilce sovražnega govora v Sloveniji.

Rupar je sicer v vabilu na današnjo novinarsko konferenco napovedal, da bodo v iniciativi predstavili tudi spremembe “zdravstvenega zakona, ki ga bodo po koncu konference vložili v DZ”. Kot je pojasnil danes, so imeli namen v zakonodajni postopek vložiti zakon za ukinitev obveznega plačevanja dodatnega zavarovanja za vse državljane Sloveniji.

Ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič po njegovih besedah ni želela sprejeti, zakona ne bodo vložili v zakonodajni postopek. Kasneje je dodal, da bodo z vložitvijo zakona počakali, saj naj bi ga prva v postopek “vložila neka druga ljudska iniciativa”.

Št. komentarjev: 10
 1. Opazovalec pravi

  A je prepovedano napisati par besed resnice tukaj? Cenzura je na delu!

 2. Re gornjemu pravi

  Kaj ti še vedno ni jasno, da je tu dovoljeno ” resnično” pisanje, samo desničarjev?

 3. Lemy pravi

  Goloba nagnat ven iz Gregorčičeve!

  1. Re gornjimu pravi

   Kaj, če bi to naredili z Janšo? Bi bil večji hasek!

   1. linke pravi

    goloba ,repetaš ,goloba je treba

 4. Linke pravi

  Kaj nagnati, potopit v ljublanico,pa vse njegove oprode z njim.

 5. ufff pravi

  smrdeči mafijski nestrpni levičarski pra sci in svi nje….nič posebno novega….

  1. Re gornjemu pravi

   Glej , glej, pras . .ec in svi .nja se je izkopal iz dre…ka , da lahko spet kruliš

 6. METULJ pravi

  Protest ponižanih in razžaljenih Slovencev, to je pravi protest! Vedno več nas je! Golobnjak, odpihnili te bomo!!

  1. Re gornjemu pravi

   Metuljček, namesto, da letaš od cveta do cveta, mešaš dr…ek in lezeš v anus svojemu presvetlemu

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen