Poljski pravosodni minister ujet s pištolo za pasom; pojasnil je, da jo nosi zaradi groženj s smrtjo

0

Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro je bil deležen kritik javnosti, potem ko je prišlo na dan, da je oborožen. Ziobro je v ponedeljek polagal venec na slovesnosti, ko mu je sunek vetra razprl suknjič in razkril, da za pasom nosi pištolo. Minister je nošenje orožja danes zagovarjal, češ da ga potrebuje zaradi groženj s smrtjo v preteklosti.

Posnetki oboroženega Ziobra s slovesnosti v osrednjem delu države so zaokrožili na družbenih omrežjih, nanj pa so se vsule številne kritike.

Minister je na novinarski konferenci danes pojasnil, da ima “status žrtve” v primeru, povezanim z naročilom umora in je zato pred leti zaprosil za dovoljenje za orožje. Pojasnil je, da je zadeva v sodni fazi in da je oseba, ki je naročila umor, že nekaj let v preiskovalnem priporu.

“Je eden od šefov organizirane kriminalne združbe, ki je trgovala z drogami, in ki je naročil umor osebe, ki zdaj govori z vami,” je dejal Ziobro po poročanju poljske tiskovne agencije PAP.

Minister je ob tem pojasnil, da ima dovoljenje za nošenje pištole in da se ukvarja s športnim streljanjem že več kot 20 let. Pištolo, gre za modificiran Glock 26, je imel pri sebi zato, ker je konec tedna streljal z njo. Pojasnil je še, da je deloval na podlagi zakona in da je “ustvarjanje senzacije iz tega povsem nerazumljivo”, še poroča PAP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen