[Opioidi so mu povsem zmešali glavo] Odvetnik Alex Murdaugh spoznan za krivega okrutnega umora žene in sina

0

Odvetnika Alexa Murdaugha je porota v Južni Karolini v ZDA v četrtek spoznala za krivega umora svoje žene in sina. Sojenje, med katerim je Murdaugh priznal krivdo za hude finančne zločine, ne pa tudi za umora, se bo danes zaključilo z obsodbo. Do nedavnega uglednemu potomcu premožne družine iz Južne Karoline grozi dosmrtna zaporna kazen.

Ameriška javnost z zanimanjem spremlja sodni postopek, ki je pritegnil tudi pozornost svetovne javnosti, potem ko sta Murdaughove grehe v dokumentarcih na svojih platformah predstavila Netflix in HBO.

Porota v Walterboru v Južni Karolini je po treh urah razprave prišla do sklepa, da je 54-letni Murdaugh pred dvema letoma na lovskem posestvu umoril 52-letno soprogo Maggie in 22-letnega sina Paula, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tožilstvo je trdilo, da je Murdaugh 7. junija 2021 storil ta okruten zločin po tem, ko je spoznal, da bo v javnost pricurljala zgodba o njegovi odvisnosti od opioidov, zaradi katere je odvetniški pisarni in njenim strankam ukradel več milijonov dolarjev.

Do obsodbe prihaja, čeprav tožilstvo ni našlo morilskega orožja, je pa zato uspelo dokazati, da je Murdaugh bil na prizorišču zločina nedolgo pred umoroma. Obramba je vztrajno trdila, da je Murdaugh odkril trupli žene, ki je bila petkrat ustreljena s puško, in sina, ki ga je morilec pokončal s strelom s šibrovko v glavo.

Primer je pritegnil pozornost ameriške in svetovne javnosti tudi zaradi preteklih smrti hišne pomočnice in še enega mladega moškega v bližini družinskega posestva, pa tudi zaradi poskusa obtoženca, da bi za potrebe zavarovalniške prevare za lasten umor najel moškega, od katerega je kupoval mamila.

Šesttedensko sojenje je razkrilo številne podrobnosti iz življenja premožne družine z juga ZDA, ki je pred tem več generacij soustvarjala pravni sistem Južne Karoline.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen