Dunajski velikonočni sejmi vabijo od konca marca s pobarvanimi pirhi in drugimi velikonočnimi okraski

0

Konec marca se na Dunaj vračajo tradicionalni velikonočni sejmi, na katerih se obiskovalci lahko sprehodijo med stojnicami, obloženimi z lično pobarvanimi pirhi in drugimi velikonočnimi okraski, ter uživajo v praznični kulinarični ponudbi. Na sejmih, ki bodo letos potekali na petih lokacijah, bo poskrbljeno tudi za spremljevalni glasbeni program in zabavo za najmlajše obiskovalce.

Dunaj vsako leto decembra navduši s svojimi številnimi božičnimi sejmi, toda prav tako očarljiv je tudi v času velike noči, ko so dnevi že daljši, obsijani s soncem in na velikonočne sejme privabijo številne obiskovalce. Letos bodo na petih prizoriščih postavili več kot 200 stojnic s pisanimi spominki in ličnimi velikonočnimi okraski, za potešitev žeje in lakote pa bodo poskrbele stojnice z velikonočno gastronomsko ponudbo. Večina sejmov se odpira 24. ali 25. marca, odprti pa bodo vse do velikonočnega ponedeljka, 10. aprila.

Živahni velikonočni sejmi so zelo priljubljeni tudi pri družinah, saj za najmlajše obiskovalce ponujajo ustvarjalne delavnice, kot so izdelovanje velikonočnih šopkov ali zajčkov in jagenjčkov iz marcipana ter razne zabavne igre in predstave. Eden najbolj poznanih sejmov stoji na trgu pred dvorcem Schönbrunn, katerega posebnost je med drugim vrtiljak, narejen iz najdenih predmetov. »Reciklirani« vrtiljak deluje na kolesarski pogon, tako da je njegova hitrost odvisna od udeležencev, ki ga poganjajo. Pravo vzdušje bodo na sejmu pričarali jazz in swing koncerti v živo, ki bodo na sporedu vsako soboto in nedeljo ter na velikonočni ponedeljek.

Zagotovo je vreden ogleda tudi sejem na trgu Freyung, ki je eden največjih in najbolj prepoznavnih trgov v starem mestnem jedru. Sejem slovi po lutkovnih predstavah ter seveda največji »gori pirhov«, ki jo vsako leto sestavijo iz približno 40.000 velikonočnih jajc.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen