Delavci mariborske Snage na zboru podprli direktorja Franca Dovra, Arsenovič se na zboru ni upal prikazati

2

Zaposleni v mariborskem javnem podjetju Snaga so na četrtkovem zboru delavcev izrazili podporo direktorju Francu Dovru, potem ko so se v javnosti pojavila ugibanja o tem, da ga želi vodstvo mestne občine razrešiti. Župana Saše Arsenoviča kljub vabilu na zbor ni bilo, je pa že pred njim zatrdil, da je skrb glede morebitnih menjav vodstva nepotrebna.

Za sredo je sklicana skupščina Snage, na kateri bodo med drugim odločali o imenovanju novega nadzornika, potem ko je pred časom odstopila ena od članic Suzana Gomolj, sicer predstavnice manjšinskih lastnikov. Časnik Večer je zadnje dni pisal, da naj bi si mariborska občina kot največja od ustanoviteljic podjetja želela zamenjati tudi predsednika nadzornega sveta Milana Lukića, ki naj ne bi želel razrešiti Dovra.

Kot je po pisanju Večera na zboru delavcev povedal predsednik sveta delavcev Mitja Štelcer, so jim že pred zborom z mestne občine odgovorili, da je imenovanje nadzornikov sicer stvar lastnika podjetja in da si prizadevajo, da direktorji svoje delo opravljajo v času svojih mandatov, saj so predčasne menjave nezaželene.

Snagini zaposleni so v skupni izjavi poudarili, da delajo nemoteno in da bodo svoje naloge še naprej izvajali v skladu z zakonodajo, ob tem pa opozorili, da ima podjetje v zadnjih štirih letih že petega direktorja, kar po njihovem vpliva tako na zaposlene kot na konkurenčnost podjetja na trgu. Prepričani so, da bi morala imeti prednost stroka in ne politika.

Po njihovem mnenju so se razmere v podjetju, odkar ga vodi Dover, stabilizirale, zato ne razumejo, zakaj so potrebne menjave v nadzornem svetu. Zaradi odsotnosti župana na zboru so še napovedali, da bodo v prihodnjih dneh predlagali srečanje, na katerem pričakujejo odgovore.

Doverja je sicer že pred dnevi podprl mariborski poslanec iz vrst SDS, mag. Dejan Kaloh, ki je na Twitterju zapisal: “Javni holding MB je znova sklical skupščino Snage. Župan želi imenovati nove nadzornike, da bi potem razrešil “ne-našega” direktorja Doverja. Halo? Uspešnega direktorja, ki je konsolidiral firmo, ki posluje z dobičkom in ki ga podpirajo zaposleni. To je socialistična mentaliteta!”

Ta teden je k preklicu skupščine Arsenoviča pozvala Lista Franca Kanglerja – NLS, iz katere so županu sporočili, da je, ne glede na to, kateri politični opciji pripada predsednik nadzornega sveta Lukić, nedopustno, da dolgoletnega mariborskega gospodarstvenika šikanira ter nad njim izvaja pritisk.

“Kot nam je znano, naj bi bil razlog za zamenjavo nadzornikov Lukić, ki ni sledil zahtevi župana, da zamenja direktorja Snage,” so med drugim zapisali, ob tem pa izrazili podporo direktorju in dodali, da se v primeru, da župan ne bo sledil njihovemu pozivu, zelo verjetno lahko tudi njemu zgodi smetarski “štrajk”, kakršnemu so bili pred časom priča v Zagrebu.

Lukić je sicer mestni svetnik Gibanja Svoboda, torej stranke, s katero se Arsenoviču še vedno ni uspelo dogovoriti za koalicijsko sodelovanje v mestnem svetu, sicer pa gre za priznanega mariborskega gospodarstvenika, ustanovitelja družinskega podjetja Lumar.

Kot je nedavno pojasnil za Večer, nima težav z zahtevami, če so te upravičene in ustrezno obrazložene, do zdaj predstavljeni razlogi, da gre za izgubo zaupanja, po njegovem niso zadostni, ker jih niso podkrepili z nobenimi argumenti, pa tudi poslovni rezultati in vzdušje v podjetju po njegovem absolutno govorijo v prid sedanjem direktorju.

Št. komentarjev: 2
  1. raft pravi

    Zapomnite si enkrat za vselej, da v Sloveniji ni izvoljen noben Srb. Razmisliti je potrebno o najetju tuje obveščevalne službe.

  2. Nace pravi

    Arso je gotof!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen