Zelenski: Razmere na vzhodu Ukrajine ekstremno težke

0

Razmere na ukrajinski fronti so ekstremno težke, še posebej na vzhodu države, je v današnjem večernem nagovoru narodu dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Kot je dodal po navedbah francoske tiskovne agencije AFP, “bitka poteka dobesedno za vsak meter ukrajinske zemlje”.

Posebej zahteven je položaj na vzhodu države, kjer Rusija začenja novo ofenzivo. Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je sicer danes ob prihodu na srečanje kontaktne skupine za Ukrajino v Bruslju pozval zaveznice Kijeva, naj ukrajinskim silam zagotovijo več streliva in ji hitro dostavijo obljubljeno orožje.

Ni namreč videti, da se Rusija na čelu s predsednikom Vladimirjem Putinom pripravlja na mir, je dejal. “Vidimo ravno nasprotno. Pripravlja se na večjo vojno, na nove ofenzive in nove napade,” je še opozoril Stoltenberg.

Zelenski je v ponedeljek izrazil upanje, da bodo zaveznice na srečanju sprejele odločitev o nadaljnjih dobavah orožja. “Prizadevamo si, da bi se vsa naša pogajanja odražala v odločitvah naših partnerjev glede orožja,” je dejal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen