Puljski župan Zoričić prepovedal napovedani koncert turbofolk glasbe, ker v svojem mestu ne želi “srbskih smeti”

0

Puljski župan Filip Zoričić je prepovedal koncert v puljskem Domu sportova 25. marca, na katerem bi morali nastopiti glasbeniki Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta in Zoran Mićanović, ker da v javnih prostorih ne bo turbofolk glasbe. Iz podjetja Hiljadarka, ki je organizator koncerta, so sporočili, da jih je župan označil za “srbske smeti”.

Direktor podjetja Hiljadarka projekt Mario Cindori je v sporočilu za javnost pojasnil, da so pogodbo o najemu športne dvorane za koncert pevca Duška Kuliša, ki prihaja iz Splita in ne Srbije, ter njegovih prijateljev pod naslovom Duško Kuliš & gosti podpisali že oktobra lani in najem dvorane tudi plačali.

Na dan, ko so v Pulju nalepili reklamne plakate za koncert, je v podjetje po besedah Cindorija poklical direktor puljske športne dvorane Mario Peruško. Dejal jim je, da je Zoričić od njega zahteval odpoved koncerta, ker da v svojem mestu ne želi “srbskih smeti”.

Cindori je župana na telefon poklical tudi sam. “Ko je slišal, s kom se pogovarja, se je usula salva žaljivk na moj račun. Poskušal sem se mirno pogovoriti z gospodom Zoričićem, on pa se je drl name po telefonu in tudi meni vpil, da ne želi srbskih smeti v svojem mestu,” je še zapisal Cindori.

Cindori je poudaril, da so pogovor prek zvočnika poslušale še štiri osebe, ki so o tem pripravljene pričati tudi na sodišču. Obenem pa je napovedal tožbo, ki jo bo proti županu v imenu podjetja vložil odvetnik Srđan Simić iz Pulja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen