Na Hrvaškem za osebna vozila spet odprta avtocesta proti Splitu, zaprta pa ostaja v smeri proti Zagrebu

0

Na Hrvaškem, kjer je bila Dalmacija od nedelje popoldne zaradi slabega vremena odrezana od preostalega dela države, so danes popoldne za osebna vozila odprli avtocesto proti Splitu, še naprej pa je zaprta v smeri proti Zagrebu, je sporočil Hrvatski autoklub (HAK).

Iz Dalmacije lahko osebna vozila proti notranjosti države vozijo po Jadranski magistrali. Ponekod so sicer zapore.

Za tovornjake s prikolicami je promet še vedno prepovedan iz notranjosti proti Dalmaciji, Reki ali Istri ter v obratni smeri.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je sporočil, da zaradi močne, mestoma tudi orkanske burje, v torek ostaja v veljavi rdeče opozorilo za Velebitski kanal, oranžno opozorila pa velja za zahodno obalo Istre in Kvarnerja.

Hrvaško je v nedeljo zajelo snežno neurje, ki je ob orkanski burji povzročilo prometni kaos, zaradi česar je na poti obstalo okoli 500 ljudi, ki so se zatekli v sprejemne centre v Gračacu, Obrovcu, Gospiću in Kninu. Tu so počakali, da so se odprle ceste, po katerih so nameravali potovati.

Nekatera naselja na jugozahodu države so ostala brez elektrike, v več delih države pa gasilci odstranjujejo porušena drevesa in polomljene veje.

Snežni plugi so od sobote med čiščenjem snega prevozili 75.000 kilometrov, kar je skoraj dva kroga okoli Zemlje, so sporočili iz podjetja Hrvatske autoceste.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen