[Med svobodnjaki počilo zaradi direktorice ZD Ljubljana] Ljubljanski svetniki Gibanja Svoboda kontrirajo Golobovi vrhuški, ki podpira ministra Loredana

5

Ravnanje ljubljanskih svetnikov Gibanja Svoboda, ki so na ponedeljkovi seji glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021, bodo obravnavali organi stranke. Gibanje Svoboda namreč podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k sklepu ne poda soglasja, so sporočili.

“Mestni in občinski svetnice in svetniki so pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a ta avtonomnost s seboj prinaša tudi posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, predvsem v luči tega, ali izpolnjujejo dane obljube,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in bili zaradi njih izvoljeni, ni politika Gibanja Svoboda. “In za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne v imenu stranke,” so prepričani.

Ob tem zavračajo namigovanja, da ponedeljkovo glasovanje nekaterih svetnic in svetnikov Gibanja Svoboda na seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana pomeni odstop stranke od temeljnih zavez in vrednot. Po njihovih besedah je neutemeljeno tudi namigovanje, da so podlegli diktatu ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ponavljajo, da ne bodo odstopili od zavez, ki so jih dali volivcem, da bodo vzpostavili učinkovito, kakovostno in dostopno javno zdravstvo ter plačni sistem, ki bo pravično nagrajeval dobro opravljeno delo. “Svojemu programu, vrednotam in danim zavezam ter ciljem ostajamo zvesti. In to stranka dokazuje s svojimi dejanji ter jasno in neomajno podporo načrtovanim reformam,” trdijo.

Ključni cilji Gibanja Svoboda pa bodo ostali “odgovorno vodenje javnih zavodov, prevetritev meril za ocenjevanje uspešnosti in nagrajevanje na vseh področjih in ravneh javnega sektorja – tako vodstvenih kadrov kot drugih javnih uslužbencev – in vzpostavitev učinkovitega javnega zdravstvenega sistema, ki vsakomur omogoča pravočasen dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev”.

Primer izplačila nagrade direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana pa po njihovih besedah dokazuje, da so reforme, ki jih pripravljajo, nujne, so še zapisali.

Št. komentarjev: 5
 1. linke pravi

  vse svobodnjake ,pa še opankarja zapret v kišto pa zmetat v ljubljanco.

 2. raft pravi

  Kaže, da je organizatorjem protesta uspelo premakniti tudi miselnost vodstva RTV Slovenija, ki se je odločilo, da javni servis prvič v svoji zgodovini v živo na prvem programu prenaša shod upokojencev. »Dvomim, da je mogoče takšno potezo utemeljiti s profesionalnimi novinarskimi standardi.
  ———————-
  Uroš Jesih je novinar, ki non stop serje po desnici. Pokvarjen kot očitno je se ne zaveda, da ponižuje ogromno večino Slovencev. Moj nasvet Uroš: primi se dela, ki ga obvladaš, ker novinarstvo ni za tako pokvarjene ljudi kot si ti.

  1. Re gornjemu pravi

   Ker se Jesih ne strinja z desnico, je zato pokvarjen, raft? O ” ogromni večini” pa ti, očitno še nisi čisto na ” tekočem” ! Volitve so že zdavnaj mimo! O pokvarjenosti pa mislim, da si ti zadnji , ki lahko to govori

   1. raft pravi

    Repetaš, kdaj si bil nazadnje med ljudmi? Pojdi v kakšno gostilno ali bife tu po Sloveniji in prisluhni ljudem. Vas ta rdeče bi narod že kar pobijal in ne več zapiral. Izgleda, da so tudi umsko ta počasni dojeli kaj delate slovenskemu narodu rdeči banditi.

 3. aco pravi

  Kakšni amaterji. Zoki se tem pavlihom smeje na ves glas.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen