V 61. letu starosti umrla ustanoviteljica Festivala Maribor Brigita Pavlič

0

Ponoči je umrla Brigita Pavlič, kulturna menedžerka in predavateljica, ustanoviteljica in vodja Festival Maribor in Koncertne poslovalnice, pa tudi predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, poroča spletni Večer.

Brigita Pavlič je po diplomi iz nemškega jezika s književnostjo in etnologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani najprej delala kot svobodna novinarka in moderatorka na Radiu Maribor, pozneje kot profesorica nemščine na Srednji trgovski šoli, Andragoškem zavodu in Tehniški fakulteti.

Od leta 1996 do leta 2009 je vodila Koncertno poslovalnico Narodnega doma Maribor. Leta 2004 je za izjemne dosežke pri organizaciji glasbenega življenja dobila Glazerjevo listino. V utemeljitvi so zapisali, da sta kakovostni dvig glasbene umetnosti in povečanje obiska koncertov v Mariboru nedvomno sad njenega delovanja in njenih organizacijskih sposobnosti.

Od leta 2009 do leta 2015 je vodila Festival Maribor in ga ne le z zvezdniškimi tujimi glasbeniki, ampak tudi s tujo publiko in kritiki ter novinarji in najboljšimi domačimi glasbeniki povzdignila na vrhunski nivo.

Od leta 2015 je predavala in mentorirala. Z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem je sodelovala že prej, od takrat pa je bila redna predavateljica za kulturno dediščino, kulturni in butični turizem ter menedžment prireditev. Decembra je dopolnila 60 let, še navaja spletni Večer.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen