Tirolsko smučišče v Zillertalu usodno za 28-letno Nizozemko, še dve smučarki huje poškodovani

0

Na avstrijskem Tirolskem se je prvi dan novega leta zgodila smučarska nesreča, ki je bila usodna za 28-letno Nizozemko. Okoliščine nesreče so toliko bolj nenavadne, saj se je na istem mestu, kjer se je ponesrečila nizozemska smučarka, kmalu zatem huje poškodovala tudi nemška državljanka.

Nizozemka je med smučanjem v Zillertalu na Tirolskem padla na strmem poledenelem pobočju na ledeniku Hintertux, drsela sto metrov po pobočju, prebila varnostno ograjo in nato padla 20 metrov globoko ter udarila ob drevo, je na spletni strani objavil avstrijski časnik Kronen Zeitung. Po navedbah policije je smučarka umrla na kraju nesreče.

Pol ure zatem je na istem mestu padla 55-letna Nemka in se huje poškodovala. Tudi ona je drsela nekaj metrov po pobočju in padla čez rob steze približno deset metrov nižje v skalnato kotanjo.

Ob približno istem času kot njena 28-letna nizozemska prijateljica se je na smučišču ob padcu huje poškodovala tudi 27-letna Nizozemka, še poroča časnik. Policija sedaj preiskuje okoliščine vseh treh nesreč.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen