Sneg ponekod že povzroča težave v prometu: oprijema se vozišč, ponekod se pojavlja tudi poledica

0

Na številnih cestah se sneg že oprijema vozišča. Ponekod se pojavlja tudi poledica. Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, zaprti so tudi razcep Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru, dolenjska avtocesta pri Medvedjeku proti Ljubljani in uvoz Ljubljana Jug proti Kopru.

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje povsod po državi, številni cestni odseki so zaprti. Ceste plužijo, vendar zaradi močnega sneženja povsod ostajajo zasnežene. Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot, dokler ne bo prenehalo snežiti, poziva prometnoinformacijski center.

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta cesta Radovljica-Črnivec pri Podvinu. Na primorski avtocesti je zaprt vozni pas med Lomom in Uncem proti Kopru in oviran promet pri Brezovici proti Kopru, promet je oviran tudi na dolenjski avtocesti na odseku Grosuplje-Višnja Gora.

Potovalni čas se je zaradi slabih voznih razmer podaljšal, na relaciji Maribor-Ljubljana na okoli tri ure in na relaciji Koper-Ljubljana na skoraj dve uri.

Prepoved tovornih vozil nad 7,5 tone velja na štajerski avtocesti od Šempetra proti Ljubljani, na primorski avtocesti pred priključkom Vrhnika proti Kopru in pred Kozino proti Ljubljani in pred Sežano vzhod proti Ljubljani.

Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko sedlo sta zaprti.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Col-Ajdovščina in Črmošnjice-Črnomelj.

Na cesti čez prelaz Ljubelj so obvezne verige.

Na območju Elektro Ljubljana je bilo po poročanju Radia Slovenija vrsta izpadov električne energije, težave že odpravljajo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen