Karel III. namerava Buckinghamsko palačo narediti dostopnejšo javnosti

0

Britanski kralj Karel III. namerava Buckinghamsko palačo in nekatere druge kraljeve rezidence narediti bolj dostopne javnosti, je v soboto poročal britanski časnik Telegraph. Obiskovalci bi po novem lahko imeli možnost, da si notranjost palače v osrčju Londona ogledajo skozi vse leto.

Britanska kraljeva družina se zaveda, da si tuje delegacije med obiskom Velike Britanije želijo prenočiti v Buckinghamski palači in da tam potekajo tudi druge uradne slovesnosti. Vendar pa si Karel III. vseeno želi, da bi javnost imela večji dostop do kraljevih rezidenc, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med rezidencami, ki naj bi postale dostopnejše javnosti, sta tudi dvorec Sandringham v vzhodni Angliji, kjer kraljeva družina tradicionalno preživlja božič, in škotsko posestvo Balmoral, kjer je septembra lani umrla kraljica Elizabeta II.

Po poročanju britanskega časnika Sun si kralj Karel III. in njegova soproga Camilla želita, da bi njuna glavna rezidenca ostala Clarence House.

Medtem pa princ Andrew po navedbah Suna ne bo več smel uporabljati svoje sobe v Buckinghamski palači. 61-letni Andrew je konec leta 2019 zaradi spolnega škandala odstopil od vseh uradnih dolžnosti kraljeve družine. Kasneje so mu odvzeli še vse vojaške naslove in položaje v dobrodelnih organizacijah.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen