Več znanih imen iz gospodarstva s pismom podpore Bobincu pred volitvami predsednika OKS

0

Pred volitvami predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije se je s pismom podpore dolgoletnemu predsedniku Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franju Bobincu oglasilo več znanih gospodarstvenikov. Med njimi predsedniki uprav oz. direktorji NLB, Triglava, BTC, Hidrie in Sija, podporo je izrazil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, so sporočili iz RZS.

Skupščina OKS bo v petek volila tretjega predsednika krovne športne zveze v državi doslej. Za to mesto se potegujejo trije kandidati, poleg Bobinca še sedanja podpredsednika OKS Janez Sodržnik in Tomaž Barada. Za zmago kandidati potrebujejo podporo večine prisotnih delegatov na volilni skupščini, ki jo sestavlja 117 delegatov, predstavnikov različnih športnih zvez.

Pismo so podpisali predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, predsednik uprave Triglava Andrej Slapar, predsednik uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi, podpredsednik v Atlantic grupi Enzo Smrekar (kandidat za podpredsednika OKS pri Bobincu), predsednik upravnega odbora BTC Jože Mermal, izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak, predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec, direktorica Varisa Lendava Sabina Sobočan, glavni podpredsednik skupine Sij Tibor Šimonka, direktor Duola Dušan Olaj, predsednik Združenja Manager Andrej Božič in ljubljanski župan Zoran Janković.

“Prepričani smo, da bo Franjo Bobinac s svojimi nacionalnimi in mednarodnimi izkušnjami, tako v športu kot gospodarstvu, kot predsednik OKS-ZŠZ s povezovalnim pristopom in vizijo razvoja slovenskega športa vidno pripomogel k zagotavljanju boljših pogojev za razvoj in delovanje slovenskega športa,” so zapisali v pismu podpore, ki ga je v sporočilu za javnost priložila RZS.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen