Po krajšem boju z rakom umrla igralka Kirstie Alley. Travolta: Ljubim te, Kirstie. Vem, da se bova nekoč spet srečala!

0

Po krajšem boju z rakom je v ponedeljek umrla ameriška igralka Kirstie Alley, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila njena družina. Zvezdnica, najbolj znana po vlogi v televizijski seriji Na zdravje (Cheers), je bila stara 71 let.

Kirstie Alley se je rodila 12. januarja 1951 v Witchiti v Kansasu. Zaslovela je z vlogo Rebecce Howe v nadaljevanki Na zdravje (1987-1993), za katero je leta 1991 prejela nagrado emmy in zlati globus.

Med drugim je bila naslovna junakinja v TV serijah Veronikina skušnjava in Kirstie, poleg tega je nastopila v še nekaterih serijah, kot sta Scream Queens ter Sever in jug z legendarnim Patrickom Swayzeom.

Na velikem platnu je debutirala leta 1982 v drugem celovečernem filmu iz serije Zvezdne steze Khanov bes. Zaigrala je v različnih filmih, med njimi v Crkni, lepotica! ter Glej kdo se oglaša skupaj z Johnom Travolto, s katerim je posnela še dve nadaljevanji. Za vlogo Sally Goodson v televizijskem filmu Davidova mati je leta 1994 osvojila še drugega emmyja za glavno igralko.

Njena otroka Lillie Price Stevenson in William True Stevenson sta na družbenem omrežju Twitter zapisala, da je njuna mama umrla za rakom, ki so ji ga odkrili nedavno. Dodala sta, da je imela veliko strast do življenja, otrok, vnukov in svojih živali ter veselje do ustvarjanja.

Iz filmskega sveta se je igralki med prvimi poklonil Travolta. Na Instagramu je objavil njeno fotografijo iz mladosti, zraven pa zapisal, da je bil njun odnos poseben. “Ljubim te, Kirstie. Vem, da se bova nekoč spet srečala,” je dodal.

Njen soigralec iz Zvezdnih stez William Shatner je na Twitterju zapisal: “Žalosten sem ob novici o smrti Kirstie Alley. Sožalje njeni družini in prijateljem.” Sožalje je na Twitterju izrazil tudi igralec Tim Allen.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen