5-letna Ptujčanka Sia ter 5-letna Frida in 7-letni Edvard iz Maribora med najboljšimi na svetu v hitrostnem računanju

2

5-letna Ptujčanka Sia Pernat je na mednarodnem tekmovanju Brainobrain v hitrostnem računanju v Dubaju osvojila najvišjo možno nagrado Champion pokal. Prav tako sta najvišjo možno nagrado v Dubaju osvojila brat in sestra, 5-letna Frida Kaloh in 7-letni Edvard Kaloh. Frida in Edvard sta že drugo leto zapored dobila Champion pokal in prihajata iz sekcije Brainobrain Maribor, kjer z njima vadita trenerki Lea in Tamara.

Najboljši matematični možgančki tako v samo treh minutah rešijo več kot 20 računov, kjer denimo tromestna števila delijo z dvomestnimi ali pa množijo dvomestna števila z dvomestnimi števili.

Na osmem mednarodnem tekmovanju v Dubaju je sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 različnih držav. Tekmovanja se je tokrat udeležilo največ tekmovalcev iz Slovenije doslej, kar 31.

Inštitut Brainobrain, nosilec dveh Guinnessovih rekordov, je eden od vodilnih na svetu na področju celostnega razvoja mladih genijev s pomočjo programa računanja na abak in treninga mentalne aritmetike.

Brainobrain program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok je desetstopenjski tečaj abaka za otroke, stare od štiri do 14 let, ki je usmerjen v izboljšanje njihovih umskih sposobnosti, življenjskih veščin in spretnosti NLP, kar zagotavlja celosten razvoj možganov v zelo zgodnji mladosti.

Program deluje v 44 državah sveta, v Sloveniji je prisoten od leta 2014. Trenutno imajo 16 uspešno delujočih franšiznih centrov in več kot 900 aktivno vpisanih otrok.

Št. komentarjev: 2
  1. raft pravi

    Butel Measec, naredi otroke , k bodo enaki ali vsaj približek. Ne scati proti rodu, ki se trenutno imenuje Slov3nski!

  2. alojz pravi

    Bravo mali slovenski geniji. Čestitke!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen