V Viktorijino jezero v Tanzaniji strmoglavilo potniško letalo

0

V Tanzaniji je davi zaradi slabega vremena v Viktorijino jezero strmoglavilo potniško letalo s 43 ljudmi na krovu, je sporočila tamkajšnja policija. V nesreči je umrlo najmanj 19 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število smrtnih žrtev letalske nesreče se je povzpelo na 19, je sporočil tanzanijski premier Kassim Majaliwa. “Vsi Tanzanci žalujemo za 19 ljudmi, ki so v tej nesreči izgubili življenje,” je dejal zbrani množici po prihodu na letališče Bukoba, kjer je ponesrečeno letalo skušalo neuspešno pristati.

Letalo je strmoglavilo tik pred pristankom v mestu Bukoba na severozahodu države. “Prišlo je do nesreče, v katero je bilo vpleteno letalo družbe Precision Air, ki (…) je strmoglavilo v vodo približno sto metrov od letališča,” je po nesreči sporočil predstavnik policije.

Na letu iz Dar es Salaama proti mestu Bukoba je bilo 43 ljudi, in sicer 39 potnikov, dva pilota in dva člana kabinskega osebja. Doslej so uspeli rešiti 26 ljudi, ki so jih odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico, so kmalu po nesreči sporočile reševalne ekipe.

Družba Precision Air, ki je največji zasebni letalski prevoznik v Tanzaniji, je objavila kratko izjavo, v kateri je potrdila nesrečo, vendar ni objavila nobenih podrobnosti.

Posnetki s prizorišča nesreče, ki so jih objavili lokalni mediji, prikazujejo, da je letalo večinoma potopljeno, medtem ko reševalci brodijo po vodi, da bi ljudi pripeljali na varno. Reševalci so letalo poskušali dvigniti iz vode s pomočjo vrvi, pri tem so jim pomagali žerjavi, poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen