V mestu York z jajci nad britanskega kralja Karla III.

0

V mestu York na severu Anglije je policija danes aretirala moškega, ki naj bi v britanskega kralja Karla III. in njegovo soprogo Camillo vrgel vsaj štiri jajca. Do incidenta je prišlo med njunim sprehodom po mestu, kjer sta se kasneje udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., poroča BBC.

V videoposnetku, ki ga je na Twitterju objavila novinarka Daily Maila, je bilo videti, kako se je več policistov na ulici podalo za človekom, ki je proti kralju metal jajca, in ga aretiralo.

Po besedah novinarke je moški verjetno protestiral zaradi povezav in ravnanja kraljeve družine v zvezi s kolonialno preteklostjo države. Moški je namreč vpil, da je bila država zgrajena na krvi suženjstva. V odziv na protest moškega pa je zbrana množica skandirala “Bog varuj kralja”.

Kralj in njegova žena sta trenutno na dvodnevnem obisku v grofiji Yorkshire. V jutranjih urah sta se sprehodila po zgodovinskem starem mestnem jedru Yorka, kjer sta se udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., prvega postavljenega po njeni smrti 8. septembra.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen