Arsenovič se je požvižgal še na eno krajevno skupnost v MOM: Tokrat zaradi nove prometne ureditve zelo razburjeni tudi v Kamnici!

3

Prebivalci mariborske krajevne skupnosti Kamnica so razburjeni zaradi najnovejše prometne ureditve, v okviru katere so občinske službe pred dnevi na sicer enosmerni cesti za motorni promet zarisali črte z označbami za dvosmerni kolesarski promet. Ob tem so tudi zožili pločnik.

Po besedah krajanov so z novo ureditvijo ogroženi tako kolesarji kot ostali udeleženci v prometu, hkrati pa je s tem kršena zakonodaja.

Na Mestni občini Maribor pa pojasnjujejo, da bo na območju po izvedbi gradbenih del vzpostavljeno območje umirjenega prometa, kar omogoča takšno ureditev in večjo varnost. “Cestišče v dolžini 70 metrov je bilo urejeno na način, da ne izključuje nobenega udeleženca v prometu in da kolesarje po skrajšani poti vodi do središča Kamnice, medtem ko so se pred tem kolesarji po tej trasi vozili po cestišču ali po pločniku,” pravijo na občini.

“Še preden so bile označbe izrisane, smo se s koncesionarjem dogovorili, da istočasno premaknemo tudi robnik pločnika in s tem zagotovimo zadostno širino parkirnega prostora. Sočasno s prestavitvijo robnika smo naročili tudi preplastitev pločnika in ureditev različnih dovozov za boljšo preglednost,” so dodali.

Na dogajanje so se odzvali tudi kandidati za župana na prihajajočih volitvah. Mag. Dejan Kaloh je jasen: “V Mariboru se vse dogaja stihijsko, žal tudi na področju prometne ureditve. Še posebej je zaskrbljujoče, da so po stari županovi navadi prebivalci, kjer se kaj na novo ureja, povsem izključeni iz odločanja. Ta nova cestna trasa je dejansko postala zelo nevarna za prav vse udeležence v prometu, še posebej pa za šibkejše udeležence kot so starejši občani in invalidi.”

“Prebivalci mesta ves čas opozarjamo, da se posegi v prostor opravljajo nepremišljeno, dogajanje v Kamnici pa je samo zadnja v vrsti nerazumljivih odločitev, s katerimi se ne samo zmanjšuje kakovost bivanja občank in občanov Maribora, ampak se ogroža tudi njihova varnost. Napovedati cono umirjenega prometa v tem delu Kamnice je neživljenjsko, če upoštevamo, da gre za glavno prometnico, ki povezuje Kamnico z Rošpohom in po kateri vozijo tudi mestni avtobusi,” je opozoril kandidat Gibanja Svoboda Vojko Flis.

Kandidat Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič je pozval župana Sašo Arsenoviča, ki se s podpisi podpore poteguje za nov mandat, naj vrne Kamnici pločnik normalne širine. “Ko sem že mislil, da je konec vsem neprimernim posegom v prostor, ste me ponovno presenetili in v Kamnici začeli urejati cestišče tako, da ste vse tiste, ki potrebujejo nekoliko več pločnika, potisnili na cesto. Govorim o invalidih na vozičkih, starejših občanih, ki uporabljajo pripomočke, mamicah z vozički in drugih, ki ste jih dobesedno potisnili na cesto, kjer bodo v dveh smereh vozili kolesarji, v eni smeri pa še vedno avtomobili, tovornjaki in ostala vozila,” je navedel.

“Rešitev za problem v Kamnici je takojšnja ustavitev vseh del, dokler se s krajani Kamnice ne najde skupna rešitev, ki ne bo ogrožala življenj v cestnem prometu,” pa so zapisali v Listi za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR), iz katere kandidira za županjo Lidija Divjak Mirnik.

Skupno se za župana Mestne občine Maribor na prihajajočih volitvah poteguje 15 kandidatov.

Št. komentarjev: 3
  1. Nace pravi

    Navadni srbski bandit, isti kot oni v Ljubljani, nje?

  2. Karli pravi

    To grdo opico je potrebno zamenjati na vsak način. Mariborčani pamet v roke!

  3. darko pravi

    Arso gotof si!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen