Državno tožilstvo v Mariboru agresivnemu Arsenoviču naložilo izpolnitev naloge; ta ne razkriva, ali je moral na obisk v psihološko posvetovalnico

7

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je ovadbo zoper mariborskega župana Sašo Arsenoviča zaradi incidenta z mladoletnikom zavrglo. To je storilo po tistem, ko je ovadeni izpolnil določeno nalogo, so za STA pojasnili na tožilstvu.

Starši mladoletnika so vložili kazensko ovadbo zoper Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ker naj bi aprila pri teniških igriščih zagrabil za vrat njunega sina. Župan pa je trdil, da ga je samo zgrabil za roko, ker je najstnik v skupini povzročal škodo na javni lastnini, po opozorilu pa bil žaljiv in ni želel odnehati.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je danes za STA pojasnil, da je tožilstvo na podlagi soglasja oškodovanca oz. njegovega zakonitega zastopnika izpeljalo zoper osumljenca postopek odložitve kazenskega pregona, in sicer zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti z grdim ravnanjem.

V tem postopku mu je državno tožilstvo naložilo izpolnitev ene izmed nalog, predvidenih v zakonu o kazenskem postopku. Osumljenec je nalogo izpolnil, zato je bila ovadba zoper njega zavržena,” je navedel.

Kakšna točno je bila ta naloga, ni znano. Tudi župan je ne razkriva.

V skladu z zakonom o kazenskem postopku sme državni tožilec s soglasjem oškodovanca odložiti kazenski pregon, če je osumljenec pripravljen izpolniti določene naloge, s katerimi se zmanjšajo ali odpravijo škodljive posledice kaznivega dejanja. Te naloge so lahko odprava ali poravnava škode, plačilo določenega prispevka v korist javne ustanove ali v pomoč žrtvam, oprava dela v splošno korist, poravnava preživninske obveznosti, zdravljenje v ustreznem zdravstvenem zavodu, obiskovanje ustrezne psihološke ali druge posvetovalnice ali upoštevanje izrečene prepovedi približevanja oškodovancu.

Št. komentarjev: 7
 1. mirror pravi

  Rdeče sodišče je zaščitilo župana. Enako se dogaja v Ljubljani.

  1. Pubec pravi

   Ti cepec bi seveda mirno gledal mulca kako uničuje kontejner? Škoda, da se to ni zgodilo tebi, morda bi bil potem drugačnega mnenja. Prav zanima me , kaj bi v takem primeru naredil Kaloh? Verjetno bi stisnil rep med noge pred smrkavcem

 2. raft pravi

  [Ekskluzivno] Nekdanji predsednik Kolumbije: Ena prvih stvari, ki jih levičarji želijo, je nadzor nad ustavnim sodiščem, vrhovnim sodiščem ali državnim svetom
  ——————-
  Slovenci, nas je še kaj v hlačah?

 3. Re gornjemu pravi

  Tebe je očitno v hlačah polno, samo na zadnji strani!

 4. miha pravi

  Bedaka Arsenovičevega nujno zamenjat na volitvah!

 5. ufff pravi

  gre za rdečega udbomafijskega zverinskega komunajzerSSkega smrdečea pra sca..kaj se čudite…ajd

 6. ufff pravi

  ups…gre za UVOŽENEGA rdečega udbomafijskega zverinskega komunajzerSSkega smrdečea pra sca..kaj se čudite…ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen