Producentka legendarne filmske franšize: James Bond bo v naslednjem filmu služil kralju in državi

0

James Bond bo v naslednjem filmu služil kralju in državi, piše francoska tiskovna agencija AFP. Pogovori z Amazonom, ki je kupil studie MGM, o prihodnji usmeritvi franšize se sicer še niso zares začeli, je za AFP povedala dolgoletna producentka filmov o Bondu Barbara Broccoli ter obljubila, da bodo ohranili svežino.

Barbara Broccoli in njen polbrat Michael G. Wilson sta za agencijo AFP o prihodnosti franšize, v kateri je že 25 filmov, spregovorila v sredo, kmalu zatem, ko so bili odtisi njunih rok ovekovečeni v asfaltu pred znamenitim kitajskim gledališčem Grauman.

Zadnji film o Bondu iz leta 2021 z naslovom Ni čas za smrt je bil tudi zadnji z Danielom Craigom. Med tem je Amazon kupil studie MGM. Sedaj se pojavljajo ugibanja, kakšne spremembe morda čakajo najslavnejšega vohuna na svetu, piše AFP.

“Z Amazonom šele začenjamo sodelovati. Zaenkrat se še nismo začeli ukvarjati z naslednjim filmom o Bondu,” je povedala Barbara Broccoli. Dodala je, da kot skrbniki franšize, ki jo je pred 60 leti ustanovil njen oče Albert “Cubby” Broccoli, “ne bodo le počivali na lovorikah in se držali določene formule”.

V središču govoric in ugibanj okoli naslednjega filma o agentu 007 je vprašanje, kdo bo igral Bonda. Craig je bil sprva kontroverzna izbira, zlasti zaradi svetlih las in robustnega videza, vendar je njegovih pet filmov o agentu 007 podiralo blagajniške rekorde, film Skyfall iz leta 2012 pa je po vsem svetu zaslužil več kot milijardo dolarjev.

Oboževalci franšize so predlagali, da bi lahko bil naslednji Bond morda prvi nebeli igralec v tej vlogi. Možnost, da bi bila v vlogi agenta 007 v prihodnosti lahko ženska, je Barbara Broccoli zavrnila. Kot je povedala, se glede določenih stvari vendarle držijo preizkušene formule.

“Osrednji lik James Bond je najpomembnejši element teh filmov in verjamemo, da je nepodkupljiv, da dela za kraljico, zdaj pa tudi za kralja in državo,” je povedala. “Ne gre mu za osebno korist. Prizadeva si, da bi svet postal varnejši. Mislim, da tega zagotovo ne bi spremenili,” je dodala.

Kot je še povedala, jima je oče “vedno skušal vliti samozavest, da tvegata, da bi se Bond z leti lahko spremenil”. Dodala je: “Radi imamo spremembe, včasih uspe, včasih pa tudi ne, vendar s tem ohranjamo svežino.”

Eon Productions, ki je v lasti družine Broccoli, ima nadzor nad filmsko franšizo o Bondu, ki je prvotno temeljila na romanih Iana Fleminga. Barbara Broccoli in Michael G. Wilson sta bdela nad filmi vse od filma Zlato oko iz leta 1995, ki je bilo leto pred očetovo smrtjo.

Na podlagi kompleksne pogodbe Eon Productions filme iz franšize financirajo in distribuirajo studi MGM. V marcu je studie za 8,5 milijarde dolarjev kupil Amazon in nekaj tednov pozneje je postalo jasno, da bo filmsko vodstvo MGM zapustilo podjetje.

Še eno znamenje spreminjajočih se časov je, da bo Amazonova storitev Prime Video objavila osemdelno resničnostno televizijsko tekmovalno serijo na temo Bonda z naslovom 007’s Road to a Million.

Wilson je za AFP povedal, da je pomembno, da filmi o Bondu sledijo nenehno spreminjajočim se izzivom, s katerimi se sooča svet. “Kaj bo svet skrbelo čez dve ali tri leta? Kako bomo ostali aktualni?” se je vprašal? “Toda do zdaj je delovalo zelo dobro. Sprememb se ne smeš bati, sprejeti jih moraš in ne smeš vedno znova ponavljati istih stvari. Moraš jih nekoliko spremeniti,” je povedal in dodal: “Občinstvo ima določena pričakovanja. Želi pa si tudi presenečenja. Vse to je del naših prizadevanj.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen