OneTeam – projekt, ki riše nasmehe

0

Varovance Mladinskega dom Malči Beličeve v Ljubljani so obiskali zvezdniki Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija in predstavniki Gorenjske banke. Skupaj so v okviru  mednarodnega projekta One Team organizirali športni dan.

Davor Užbinec, France Rogelj, Mojca Osolnik Videmšek

Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalnih skupnostih. Od zagona pobude leta 2012 je projekt povezal že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope. Tudi v sezoni 2022/23 KK Cedevita Olimpija v okviru projekta One Team sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve. Letos so se fantje in dekleta pomirili na košarkarskem  igrišču, nato pa so prejeli košarkarske žoge, simbolna darila. S tem želijo ustvarjalci projekta One Team uresničevati spremembe v lokalni skupnosti in mladostnike usmerjati na pot kreativnosti, odločnosti in predanosti. Gorenjska banka s sodelovanjem v projektu One Team nadalje razvija svoj program družbene odgovornosti, ki se bo jeseni še razvijal s treningi priljubljenih ekipnih športov in aktivnostmi za mlade, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij.

Ravnatelj Mladinskega doma France Rogelj se je košarkarskim zvezdnikom, vodstvu KK Cedevita Olimpija in predstavnikom Gorenjske banke zahvalil za izvedbo delavnic za njihove varovance, težko pričakovani športni obisk in donacijo košarkarskih žog.

Mojca Osolnik Videmšek, članica uprave Gorenjske banke, se je Mladinskemu domu Malči Beličeve ter igralcem in vodstvu KK Cedevita Olimpija zahvalila za topel sprejem in prijetno druženje z mladostniki. »V Gorenjski banki smo izjemno ponosni na sodelovanje v mednarodnem projektu One Team. Naši športniki so dekletom in fantom pokazali majhen del priložnosti, ki jih prinaša zaupanje v naše talente in iskreno prijateljstvo.«

»Pri Cedeviti Olimpiji vedno s ponosom sodelujemo pri družbeno-odgovornih projektih. Veseli smo, da smo pri evroligaškem projektu One Team našli partnerja v Gorenjski Banki,« je povedal direktor KK Cedevita Olimpija, Davor Užbinec, in nadaljeval: »Verjamem, da bo donacija v obliki košarkarskih žog pomagala pri risanju nasmehov na obraz varovancem mladinskega doma, vse pa seveda vabimo, da se nam pridružijo na naših domačih tekmah v prihodnji sezoni.«

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen