Moskva: Ne povabiti Rusije na kraljičin pogreb je bogokletno in globoko nemoralno

0

Moskva je danes kritizirala odločitev Londona, da Rusije ne povabi na pogreb kraljice Elizabete II. Predstavnica zunanjega ministrstva Marija Zaharova je odločitev označila za globoko nemoralno in dodala, da gre za bogokletno do spomina Elizabete II., poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Ta britanski poskus izkoriščanja nacionalne tragedije, ki se je dotaknila src milijonov ljudi po vsem svetu, v geopolitične namene za obračun z našo državo … ocenjujemo kot globoko nemoralen,” je v izjavi dejala Zaharova.

Diplomatski odnosi med Združenim kraljestvom in Rusijo so se po ruski invaziji na Ukrajino skorajda povsem sesuli, tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina pa je že pred tem dejal, da ta ne razmišlja o udeležbi na pogrebu.

Po informacijah britanske mreže BBC na pogreb poleg Rusije prav tako niso bili povabljeni predstavniki Belorusije in Mjanmara. Vabila niso prejeli niti predstavniki Sirije, Venezuele in Afganistana. Severna Koreja, Iran in Nikaragva pa so bili povabljeni, da v London pošljejo le veleposlanike, ne pa tudi voditeljev držav.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen