Za nesrečo v Termah Tuhelj kriva človeška napaka: 11 obiskovalcev zaradi nepravilne uporabe kemikalij končalo v bolnišnici

0

V Termah Tuhelj v hrvaškem Zagorju so v petek pozno popoldne evakuirali obiskovalce vseh bazenov. Poškodovanih je bilo več ljudi, 11 pa jih je bilo odpeljanih v bolnišnico. Kriva je bila nenamerna napaka službe za upravljanje s kemikalijami, so danes sporočili iz Term Tuhelj.

Iz term so sporočili, da je do nesreče prišlo, ko je zunanja služba za upravljanje s kemikalijami ob dostavi natrijevega hiperklorida namesto te kemikalije v rezervoar natočila kislino, pri čemer se je sprožila kemična reakcija. Poudarili so še, da situacija ni povezana z bazensko vodo.

Nastali plin se je začel širiti po prostoru proti savnam in wellness centru. Vodja oddelka vzdrževanja je bil v nekaj minutah prisoten na mestu nesreče ter je skupaj z ostalimi sodelavci ravnal po predvidenem protokolu.

Poškodovanih je bilo več ljudi, 11 oseb so odpeljali v bolnišnico. Ena je ostala na intenzivni negi in je izven življenjske nevarnosti, pet oseb pa je prejelo kisik. Večina jih je že odpuščenih iz bolnišnice, so sporočili iz Term Tuhelj.

Dodali so, da obžalujejo nastalo situacijo in sočustvujejo z vsemi, ki so občutili posledice neljubega dogodka. “Po pregledu pristojnih služb je kompleks sedaj varen. Upamo, da bo inšpekcijska služba do jutra zaključila s postopki in bomo lahko ponovno odprli bazene,” so še zapisali v izjavi za javnost, posredovani v petek zvečer.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen