Urbanija z nakladači iz Mladine brezkompromisno: Ni več oglaševanja na Radiu Slovenija, RTVS verjetno tudi z odpovedjo naročnine na ta levičarski bilten

7

Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija je podlagi sklepa kolegija direktorja TVS odločil, da bo televizija prekinila poslovno sodelovanje s tednikom Mladina. Zmotil jih je namreč uvodnik v zadnji številki tednika. Odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž pa pravi, da med njimi poslovnega sodelovanja sploh ni, Urbaniji pa očita manipuliranje.

Kot so danes sporočili z Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je po oceni njihovega vodstva zadnji uvodnik Repovža v Mladini “prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja”. Dodali so, da RTVS obsoja vsakršne napade, sovražni govor in neprimerno besedno obračunavanje. Vodstvo RTVS pa bo s strokovnimi službami preučilo možnosti vložitve pravnih sredstev, so še navedli.

Repovž je na drugi strani za STA pojasnil, da je poslovno sodelovanje prekinil že generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough, ki v začetku leta ni podaljšal pogodbe o oglaševanju Mladininih medijev na Radiu Slovenija. “Šlo je za popolnoma neposlovno, politično potezo, saj se je RTV Slovenija s tem odpovedala 6000 evrom, ki jih je Mladina plačevala za izdelavo oglasov. Poslovnega sodelovanja torej med nami ni več, prekinjeno je bilo že v času vlade SDS, na škodo RTV Slovenija, ne Mladine,” je povzel.

Grožnjo Urbanije, da prekinja poslovno sodelovanje z Mladino, je zato označil za navadno laž. “Če Urbanija napoveduje odpoved naročnine za 20 izvodov Mladine, mu pa velja pojasniti, da to ni poslovno sodelovanje, ampak navadna naročnina,” je navedel.

Dodal je še, da je njihova služba, da razkrivajo “take manipulante, kot je on”. Vodstvo RTVS oziroma Uroš Urbanija pa z napadom na Mladino poskušata prikriti dogajanje na Televiziji Slovenija, na kateri se “hiti z zaposlovanjem propagandistov iz propagandnega aparata stranke SDS”. Kadrovanju na javni televiziji je bila sicer tudi tema uvodnika, ki je zmotil vodstvo TVS.

Št. komentarjev: 7
 1. diler resnice pravi

  Vsekakor uredništvo MLADINE z Gregor. Repovžem ne zagotavlja avtentičnost poročanja, ker se navadno sklicuje na poročanje levih medijev, ki se ponavljajo kontra relevantnim virom?!?

 2. ufff pravi

  brez finančne podpore rdeče MAFIJE omladinci zaprejo jutri…..

 3. Jaka pravi

  Začetki so obetavni, upamo, da bo Urbanija nalogo tudi opravil do konca. Tale Grah whatsoever ni bil kaj preveč odločen.

 4. griguri pravi

  Urbanija bo odletel iz rtv kakor hitro je prišel tja. Nesposoben aparatčik in nastavljač naših.

 5. METULJ pravi

  G. Urbanija, Slovenci smo z vami! Nadaljujte s čiščenjem enostranskih – levih prispevkov na Radio Sl in na RTVS! Vaše dejanje je potrebno nam Slovencem, kot sahari voda, huu!! Slovenci mamo dost te rdeče mafije – pralnice možganov Slovencev! Slovenci, edini smo si v tem – V BOJ ZA PRAVICO , ZA RESNICO!!

 6. METULJ pravi

  Zakaj mi brišete moj komentar? A sodeluje rdeća mafija že tukaj? Žalostno a resnično! Hvala!

 7. Viktorh pravi

  A je mulc že maturiral?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen