[Strahovita tragedija na hrvaški avtocesti blizu Brezničkega Huma] V nesreči poljskega avtobusa, ki je bil na poti v romarsko središče Međugorje, umrlo 12 ljudi, več oseb poškodovanih

0

V prometni nesreči avtobusa s poljskimi registrskimi tablicami na hrvaški avtocesti je umrlo več ljudi. Avtobus, ki je vozil iz smeri Madžarske proti Zagrebu, je davi okoli 5.40 zletel s ceste v bližini Brezničkega Huma. Po najnovejših informacijah je umrlo 12 ljudi, več oseb je poškodovanih, poročajo hrvaški mediji.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je na novinarski konferenci v Varaždinu povedal, da je umrlo 12 ljudi, več kot 40 je poškodovanih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Enajst oseb je po njegovih besedah umrlo na kraju nesreče, ena pa v bolnišnici. Poškodovane so prepeljali v bolnišnice v Varaždinu, Zagrebu in Čakovcu.

Po podatkih poljskega zunanjega ministrstva so vse žrtve državljani Poljske. Po navedbah poljskega premiera Mateusza Morawieckega so bili potniki na avtobusu na poti v romarsko središče Međugorje, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Na kraj dogodka sta se odpravila poljski minister za zdravje Adam Niedzielski in namestnik ministra za zunanje zadeve Marcin Przydacz.

Nesreča se je zgodila na avtocesti A4 med odsekoma Breznički hum in Komin v smeri Zagreba. Trenutno tam poteka promet po enem voznem pasu in z omejeno hitrostjo na 40 kilometrov na uro, navaja spletni portal Hrvatskega autokluba.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen