Papež Frančišek bi lahko kmalu obiskal Ukrajino

0

(6. avgust 2022) Ukrajinski veleposlanik v Vatikanu Andrij Juraš je danes po avdienci s papežem namignil, da bi Frančišek lahko kmalu obiskal Ukrajino, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vatikan sicer uradno ni objavil nobenih podrobnosti o papeževem pogovoru z Jurašem, tudi srečanje so potrdili šele danes.

Ukrajina čaka na obisk glavarja Katoliške cerkve že od začetka ruske agresije, je na Twitterju zapisal Andrij Juraš in dodal, da bi ga z veseljem sprejeli “pred njegovim potovanjem v Kazahstan”. Papež tridnevno potovanje v Kazahstan načrtuje 13. septembra.

Ukrajinski veleposlanik je po navedbah dpa sporočil še, da je Frančišek poudaril svojo naklonjenost ukrajinskemu ljudstvu in izrazil pripravljenost, da to pokaže tudi z obiskom.

Papež je od začetka vojne večkrat dejal, da bi rad obiskal Ukrajino in spodbujal mir, vendar ga že nekaj časa pestijo poškodbe kolena, zaradi katerih mora pogosto uporabljati invalidski voziček. Iz tega razloga se zdi malo verjetno, da bi se odpravil na dolgo potovanje z vlakom v Kijev. Poleti v glavno mesto Ukrajine so namreč za zdaj še vedno onemogočeni.

Ob vrnitvi z nedavnega potovanja v Kanado je papež Frančišek dejal, da si sicer še vedno želi potovati, vendar bo v prihodnje morda primoran potovanja načrtovati v nekoliko manjšem obsegu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen