Panvitin novi rastlinjak za gojenje jagod je največji v Sloveniji

0

Skupina Panvita je postavila največji rastlinjak za gojenje jagod v Sloveniji. Novi rastlinjak bo omogočal stabilnejšo in zgodnejšo sezono jagod, v njem pa bodo gojili tudi različne vrste zelišč.

»Izgradnja rastlinjaka je še eden od pokazateljev naših prizadevanj, da stremimo k nenehnemu razvoju in rasti na področju kakovostne in lokalno pridelane hrane ter s tem dvigu samooskrbe v Sloveniji. Naše kupce tokrat razveseljujemo s širitvijo pridelave jagod, ki jih bodo sveže čakale na trgovskih policah tako spomladi, kot jeseni,« je ob zagonu novega rastlinjaka povedal Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita.

Rastlinjak se bo raztezal na 20.000 kvadratnih metrih, v njem pa bo skoraj 30 kilometov gojitvenih kanalov za jagode. Panvita želi s to investicijo investicijo še naprej krepiti prizadevanja za krepitev trajnostne pridelave sadja in zelenjave ter za rast samooskrbe na slovenskem trgu, kjer je zavedanje o kakovostni in lokalno pridelani hrani močno prisotno.

»Poleg krepitve domače samooskrbe, sem ponosen tudi na dejstvo, da na slovenskem trgu s tovrstnimi investicijami postajamo tudi vedno večja konkurenca tuji, uvoženi hrani. Zato sem prepričan, da bomo svojo konkurenčnost še naprej dvigovali ter s tem krepili tudi prehransko varnost v Sloveniji,« dodaja Polanič.

Podnebje in temperaturna nihanja vedno pogosteje posegajo v pridelavo kmetijskih pridelkov. S pomočjo nadzorovanih pogojev v rastlinjaku pa bo Panvita lokalno pridelane sveže jagode slovenskih potrošnikom lahko ponudila tudi jeseni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen