Kitajska uvedla sankcije proti Nancy Pelosi in njenim družinskim članom

0

Kitajske oblasti so danes sporočile, da so uvedle sankcije proti predsednici predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi in njenim ožjim družinskim članom, potem ko je ameriška kongresnica obiskala Tajvan, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Podrobnosti glede vsebine sankcij sicer v Pekingu še niso razkrili.

“Ob neupoštevanju resne zaskrbljenosti Kitajske in njenega odločnega nasprotovanja je Nancy Pelosi vztrajala pri obisku kitajske regije Tajvan. To predstavlja grobo vmešavanje v kitajske notranje zadeve,” je danes v izjavi zapisalo kitajsko zunanje ministrstvo.

“To dejanje resno spodkopava kitajsko suverenost in ozemeljsko celovitost, tepta načelo ene Kitajske ter ogroža mir in stabilnost v Tajvanski ožini. Kot odgovor na hudo provokacijo se je Kitajska odločila sprejeti sankcije proti Pelosijevi in njenim ožjim družinskim članom v skladu z ustreznimi zakoni Ljudske republike Kitajske,” so še zapisali.

Pelosijeva je v torek in sredo sredo obiskala samoupravni demokratični otok Tajvan, ki ga Kitajska obravnava kot del svojega ozemlja, zaradi česar je Peking v četrtek začel izvajati obsežne zračne in pomorske vojaške vaje v vodah ob Tajvanu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen