V hiši umetnikov Bažato v Goriških brdih se tokrat predstavlja 27 ustvarjalcev

0

Hiša umetnikov Bažato, ki deluje na Humu v Goriških brdih, je lani novembra odprla prostore galerije Bažato v prestolnici, natančneje v Severjevem kompleksu Astra. Predvsem so to prostori, ki so pomembni za razumevanje fizičnega Vesolja in ki so sami po sebi entiteta in povezava med entitetami kot del pojmovnega ogrodja. Zdaj se tam predstavlja sedemindvajset umetnikov, ki so se spoprijeli z osnovno likovno prvino.

Njihovi umetniški kosi izpostavljajo in poudarjajo prostor kot neomejeno entiteto v kateri so in se gibljejo telesa in v kateri se pojavljajo dogodki. Na razstavi se tako srečamo z razprostrtim nebom nad Ljubljano, stopimo v sosesko na poti na jug, preučujemo transformacije, se srečujemo z reševalnimi ekipami, opazujemo oblake, se potapljamo v akvarije, sledimo otroški igri na poti skozi mesto kot omejenem prostoru … Stojimo na križišču prometnih poti, seveda z vidika zgoščenega kulturnega prostora ob stalnem spreminjanju in nastopanju v različnih oblikah in funkcijah.

Kaj najdemo v Galeriji Bažato?

Program Galerije Bažato sestavlja niz samostojnih, skupinskih, preglednih in tematskih razstav in vključuje produkcije različnih likovnih pristopov, aktualno in v koraku s časom ter odprto interdisciplinarnim medijem. S tem želijo v galeriji omogočiti presečišče sodobne likovne produkcije z dodano vrednostjo, kjer se aktivno, inovativno in strokovno predstavlja in trguje umetnost, za katero stojijo in v katero verjamejo ustvarjalci. Hkrati pa želijo v galeriji vzpostaviti mostove med umetniki, stroko, zbiralci, ljubitelji in zaljubljenci v umetnost, dokazati sposobnost prevrednotenja preteklosti, z reanimacijo njene svežine in z ustvarjalnim pristopom prihodnosti. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen