Tanja Muha (AKOS): V zvezi z inšpekcijskim nadzorom na Nova24TV ni nobenih političnih pritiskov

0

Vroča politična tema preteklega tedna je bil klic nekega gledalca v studion oddaje Kdo vam laže na Nova24TV. Gledalec je izrekel naslednje besede: »Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila /…/ Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo.« Voditelj oddaje Boris Tomašič je po klicu dodal komentar: »Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.« Klic v studio je v Državnem zboru predvajala bivša novinarka RTV Mojša Šetinc Pašek. Takoj za tem je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič zaigrano prekinila sejo za petnajst minut.

Po tej predstavi za javnost so padale različne prijave na več institucij. Med drugim so prijave prispele na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije republike Slovenije (AKOS). Ta je na svoji spletni strani objavila sporočilo za javnost, kjer je zapisano, da so zoper Nova24TV uvedli inšpekcijski nadzor. V nadzoru ugotavljajo ali gre v tem primeru za spodbujanje k nestrpnosti.

Iz naših virov smo prejeli infromacijo, da je bila v ponedeljek seja Sveta za elektronske komunikacije v okviru Akosa. Na tej seji je član sveta Davorin Kopše na direktorico AKOS Tanjo Muha naslovil vprašanje kakšni pogoji so morali biti izpolnjeni za uvedbo inšpekcijskega postopka. Dobil je odgovor, da se inšpektor samostojno odloči ali bo uvedel nadzor. Prav tako mu je pojasnila, da je inšpektor med vodenjem postopka povsem neodvisen in se na njegovo delo ne sme vplivati. O ugotovitvah bomo lahko govorili po končanem nadzoru.

V nadaljevanju je Kopše Muho vprašal še ali lahko zagotovi, da v zvezi s tem ni nobenih političnih pritiskov. Direktorica je zagotovila, da takšnih pritiskov ni.

Za dodatna pojasnila smo poskušali stopiti v stik s članom Sveta za elektronske komunikacije RS Davorinom Kopšetom, ki pa se še ni odzval.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen