Putin vedno bolj nerazsoden: Če nas želi Zahod premagati na bojišču, naj le poskusi

0

Če želi Zahod poraziti Rusijo na bojišču, naj le poskusi, je v ostrem nagovoru poslancem dume danes dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Hkrati je posvaril, da se Rusija v Ukrajini šele ogreva, in dodal, da invazija na sosednjo državo predstavlja prehod v “večpolarni svet”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V enem svojih najostrejših govorov, odkar je Rusija 24. februarja napadla Ukrajino, se je Putin obregnil ob “totalitarni liberalizem”, ki ga po njegovih besedah Zahod skuša vsiliti vsemu svetu. Meni, da si večina držav ne želi slediti temu zahodnemu modelu in da so naveličane poniževanja pred tistimi, ki se imajo za večvredne. Pri tem je poudaril, da posredovanje Moskve v prozahodni Ukrajini pomeni prehod v večpolarni svet.

“Danes slišimo, da nas želijo premagati na bojišču. Kaj pa lahko rečemo glede tega? Naj le poskusijo,” je še dejal in Zahodu pripisal krivdo za trenutno dogajanje v Ukrajini, poroča nemška tiskovna agencija dpa. “Velikokrat smo slišali, da se želi Zahod boriti z nami do zadnjega Ukrajinca, kar pa je tragedija za ukrajinsko ljudstvo,” je opozoril.

Hkrati je naznanil, da se Rusija v Ukrajini šele ogreva, in ponovil, da nikakor ne zavrača mirovnih pogajanj, a dlje kot bo trajala vojna, manjše bodo možnosti za kakršnekoli pogovore. Ob tem je zatrdil, da bo ruska vojska uresničila zadane cilje.

Poslance je pohvalil kot “prave državnike in domoljube”, ki so od začetka podpirali “posebno vojaško operacijo” v Ukrajini. “Obstaja veliko strank, a samo ena domovina, in nič ni pomembnejše od usode domovine,” je še dodal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen