[Primc: Gre za narodno veleizdajo!] Koalicija za otroke gre pa – odločitev ustavnega sodišča je škandalozna, krivična in ideološko motivirana!

5

V Koaliciji za otroke gre so odločitev ustavnega sodišča, da ureditev, ki istospolnim partnerjem ne omogoča sklenitve zakonske zveze in posvojitve otrok, ni v skladu z ustavo, označili za škandalozno, krivično in ideološko motivirano. Po njihovem mnenju je odločitev sodišča protiustavna, ker sta v zadevi razsojala pristranska sodnica in sodnik.

V Koaliciji za otroke gre menijo, da je odločitev sodišča v nasprotju z načelom pravičnosti, naravnim pravom in slovensko kulturo. “Ustavni sodniki so poteptali odločitev 1.085.275 državljank in državljanov, ki so na treh referendumih pokazali, da mora slovenska zakonodaja ščititi temeljne človekove pravice otrok do matere in očeta ter naravno danost ženskega in moškega spola,” je v sporočilu za medije zapisal vodja Koalicije za otroke gre Aleš Primc.

Primc trdi, da je odločba “kriminalna” z vidika slovenske demografije in da se lahko razume tudi kot narodna veleizdaja. “Slovenija že 40 let ne dosega stopnje rodnosti, ki je potrebna za naravno obnavljanje prebivalstva,” je zapisal.

Odločitev je po njegovem mnenju protiustavna, ker naj bi bila v nasprotju s 53. členom ustave, ki določa, da država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.

Protiustavna je po njegovem mnenju tudi, ker sta v zadevi razsojala pristranska sodnica in sodnik. “Ustavna sodnica Katja Šugman Stubbs je nastopala kot aktivistka v referendumski kampanji na strani LGBT aktivistov. Prav tako je v referendumski kampanji LGBT aktivistov sodeloval Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika Roka Čeferina,” je zapisal.

Poudarja, da bo odločitev temelj za uvedbo umetnih oploditev žensk brez moža ali partnerja, tako da otroci ne bodo imeli znanega očeta ter podlaga za uvedbo trgovine z otroki ter izkoriščanje revnih žensk, ki bodo “za plačilo spočenjale, rojevale in prodajale svoje otroke bogatim naročnikom”.

Primc napoveduje, da bodo v Koaliciji za otoke gre s povečano aktivnostjo delali naprej in nadaljevali boj za otrokove pravice ter njihove vrednote.

Ustavno sodišče je odločilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le dve osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta skupaj posvojiti otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije. DZ ima šest mesecev za odpravo neustavnosti.

Do tedaj velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca, so v sporočilu za javnost zapisali na ustavnem sodišču.

Št. komentarjev: 5
 1. raft pravi

  Morning Report National Media: Golobova leva vlada prevzema nadzor nad javno RTVS
  ——————–
  Carole King – Its Too Late

 2. raft pravi

  [Primc: Gre za narodno veleizdajo!] Koalicija za otroke gre pa – odločitev ustavnega sodišča je škandalozna, krivična in ideološko motivirana!
  ———————
  Nikoli se ne bo v Sloveniji zgodilo, da bi dva poročena pe-dra lahko posvojila fantka. Pe-dri so bili, so in bodo tudi v bodoče, ker v naravi so prisotne anomalije, ki jih je kot take tako treba tudi sprejeti in obravnavati.

 3. vasko pravi

  To ni nikjer v naravi!!! Ostro protestiram proti tej odločitvi US RS!

 4. Neva pravi

  Čudno mi je, da se je Golob preselil v Solkan k prijatelju, kjer ga obiskuje tudi najmlajši sin in pri vsem denarju, ki ga ima, ni sposoben najeti lastnega stanovanja.
  Pustimo to, da ima Golobovo obnašanje izrazito določene specifike.
  Vendar me je resno začudilo tudi nedavno odločanje Ustavnega sodišča, ki se tiče dokaj intimnih področij in je s tem povozilo voljo ljudstva – to je določen precedens in bi človek pričakoval, da Ustavno sodišče lahko po novem postavlja in odstavlja tudi vlado, če volja ljudstva ni več pomembna in demokracije ni več. Torej Golob ureja tudi tovrstna vprašanja???? Zakaj in čemu?
  Njegovi osebni interesi so namreč vedno pred vsemi drugimi.

  1. raft pravi

   Neva, temu se reče Bavconovanje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen