Prijeli mehiškega mamilarskega kralja Rafaela Cara Quintera, ob tem strmoglavil helikopter, pri tem umrlo 14 vojakov

1

Mehiška vojska je v petek v obsežni operaciji prijela zloglasnega mamilarskega kralja Rafaela Cara Quintera, ki je zaradi umora ameriškega agenta na seznamu najbolj iskanih zločincev FBI. Med operacijo se je zrušil vojaški helikopter, pri čemer je umrlo 14 vojakov na krovu, eden pa je huje poškodovan, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Quintero, ki je imel dva vzdevka “El Narco de Narcos” in “El Numero 1”, se je pred roko pravice skrival pri mestu San Simon v zvezni državi Sinaloana blizu meje s severno zvezno državo Chihuahua.

Prijeli so ga v skupni operaciji mehiške mornarice in državnega tožilstva, po navedbah mornarice pa je 69-letnega ubežnika na z grmovjem poraslem območju izsledil službeni pes.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je danes potrdil, da je bil helikopter, ki se je zrušil, vključen v operacijo. Kaj točno se je zgodilo, pristojni še preiskujejo, do zrušenja pa je prišlo v obmorskem mestu Los Mochis ob koncu operacije, ko je bil Quintero že prijet.

Quintero je obtožen, da je leta 1985 brutalno mučil in umoril agenta ameriške agencije za boj proti trgovini z mamili (DEA).

Quintero je odsedel 28 let v zaporu, ko ga je sodišče v Jaliscu 9. avgusta 2013 spustilo na prostost, saj naj bi mu nepravilno sodili po federalnih zakonih namesto po državnih. Že 14. avgusta je bila po pritisku ZDA izdana nova tiralica za Quinterom in nagrado v vrednosti 20 milijonov dolarjev, a mamilarski kralj je takrat že bil dobro skrit pred roko pravice.

24. julija 2016, ko je bila še na begu, je Caro Quintero dal intervju za revijo Proceso. V tem intervjuju je zatrdil, da ni ubil Enriqueja Camarene. Novinarju je povedal, da sta ga po izpustitvi iz zapora (ločeno) obiskala “El Chapo” Guzmán in Ismael “El Mayo” Zambada. Trdil je, da jima je povedal, da se ne želi vrniti v posel. Novinarju je še povedal, da ni več preprodajalec mamil in da je mir edino, kar si želi.

Zvezno odvetništvo je po prijetju Quintera skoraj 9 let po tem, ko jih je preživel na begu, že sporočilo, da bo ameriška vlada od Mehike zahtevala njegovo takojšnjo izročitev.

Število komentarjev: 1
  1. Pecnik Suzana pravi

    Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
    Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen