[Je kdo videl 52-letno Meliso Smrekar in 10-letno Julijo Pogačar?] Mama in hčerka iz Radomelj po 8 mesecih še vedno pogrešani, dekličin oče za informacije razpisal 10.000 evrov nagrade, boji se, da sta pristala v sekti

0

Pogrešane 52-letne Melise Smrekar in njene 10-letne hčerke Julije Pogačar iz Radomelj, ki so ju nazadnje videli novembra lani v okolici Kamnika, od koder naj bi odšli na krajši dopust, še niso našli, so za STA povedali na Policijski upravi Ljubljana. Dekličin oče je za informacije, s katerimi bi lahko prišli do otroka, razpisal 10.000 evrov nagrade.

Policijska uprava Ljubljana prosi vse, ki bi imeli kakršne koli podatke, da jih sporoči na najbližjo policijsko postajo ali pokliče na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200. Dekličin oče Peter Pogačar pa je z namenom, da bi deklico našli, postavil spletno stran https://findjulija.com. Na Instagramu je javnost pred dnevi zaprosil za informacije tudi kolesarski as Tadej Pogačar, ki je dekličin bratranec.

Pogrešana deklica je visoka približno 150 centimetrov, ima srednje dolge temnorjave lase, Melisa (prej Nataša Brumen) pa je visoka približno 170 centimetrov, je suhe postave in ima črne lase do ramen, so navedli ljubljanski policisti.

Po njihovih navedbah mesto, kamor naj bi odšli na dopust, ni znano. Potovali pa nista z lastnim vozilom. Na pot naj bi se odpravili skupaj z zakoncema zakoncema Luko in Anko Ule Obstaja možnost, da se nahajata v tujini ali zunaj urbanih območij.

Na spletni strani, ki jo je postavil Pogačar, pa podrobneje piše: “Moje ime je Peter Pogačar in prihajam iz Slovenije. Moja 10-letna hči Julija Pogačar je pogrešana že od 3. 11. 2021. Tisto sredo ob približno 17:30 sta z njeno mamo Meliso Smrekar in zakoncema Luko in Anko Ule z avtomobilom odšli neznano kam.

Zakonca Ule sta se od svojcev poslovila in rekla, da odhajata v Španijo, kjer bosta živela nekje v hribih, v gozdu, v koči, kamor ne doseže noben signal. Omenila sta tudi, da bosta potovala 3-4 dni. Iz navedenega sklepam, da so z avtom odšli v Španijo do Huelve ali Cadiza in od tam s trajektom na Kanarske otoke. Zakonca Ule tekoče govorita špansko, zato je sumnja, da so nekje v Španiji, upravičena.

Brat Anke Ule je z njo po telefonu še govoril 14. 11. 2021 (11 dni po izginotju) in je rekla, da sta z Luko v Španiji, da hodita po hribih. Ko jo je vprašal kje sta Melisa in Julija, je zanikala, da ju pozna. Po tem klicu sta postala telefona od Anke in Luke nedosegljiva in jih do danes ne moremo več priklicati.

Ker je očitno njihov namen, da ostanejo temeljito skriti, bi lahko bili kjerkoli znotraj Schengenskega območja ali celo Evropske unije. Predvidevam, da sta Melisa in Julija še vedno z zakoncema Ule, ni pa nujno. Mogoče bi bilo laže izslediti zakonca Ule, ker nimata pravega razloga za skrivanje in se mogoče bolj izpostavljata.

Ker ne uporabljajo telefonov, interneta in socialnih omrežij, jih je skoraj nemogoče izslediti. Melisa je s seboj vzela samo svoje in Julijine osebne dokumente, vse ostalo (bančne kartice, telefon, prenosnik) pa je pustila doma.

Melisa Smrekar je že vsaj od leta 2013 v stiku z Lano Praner, vodjo sekte »Lana Praner z Gospodi«. Lana se je leta 2020 iz Slovenije preselila na Azore. Pripadniki njene vere sicer pravijo, da je Lana nedotakljiva in da se ne sme iti do nje, ampak prav zaradi njenega novega naslova verjamem, da so tudi pogrešani nekje na otokih ali celini, kjer je podnebje milejše. Prav tako verjamem, da Lana ve, kje je Julija, ali pa ima možnost to izvedeti.

Sekta Lane Praner naj bi po Evropi imela svoje komune, tako da obstaja možnost, da se pogrešani skrivajo v kakšni izmed njih. Lana in njeni pripadniki so hudi teoretiki zarot in verjamejo, da nas hočejo bogati zasužnjiti, da je 5G signal nevaren, da nam s testiranji in cepljenji proti COVID-19 v telo vstavljajo čipe, da letala s t.i. »chemtrails« na nas spuščajo strupe, in še bi lahko našteval. Ker je Melisa Julijo redno jemala s seboj na delavnice Lane Praner in jo indoktrinirala z njihovimi nazori, je tudi Julija verjela v vse našteto. Melisa je prepričana, da je z begom sebe in Julijo rešila pred gotovo smrtjo. Če prav razumem nazore njihove vere, bodo po njih prišli vesoljci in jih rešili.

Julija ima tudi dva polbrata – Melisina sinova – stara 31 in 26 let, ki sta prav tako kot jaz v veliki stiski, saj sta zelo navezana na Julijo. Ko smo dojeli, da se Melisa z Julijo ne misli več vrniti, smo podali prijavo na policijo ter kazensko ovadbo na tožilstvo.

Policija aktivno išče Julijo in Meliso, vendar jima do sedaj še ni prišla na sled.

Nad Julijo imam polno skrbništvo. Za Julijin normalen razvoj je nujno, da se čimprej spet vrne v domače okolje, v šolo, med svoje sorodnike in prijatelje. V tem trenutku si ne znam predstavljati, kako živi in kaj mora prestajati, zagotovo pa njeno življenje ni kvalitetno, sploh, ker se morajo skrivati in živeti z minimalnimi stroški, vprašljiva pa je tudi zdravstvena oskrba v primeru bolezni. Julija sedaj tudi ne obiskuje šole. Prosim, pomagajte mi najti mojo Julijo. Objavite sliko vseh štirih (Julija Pogačar, Melisa Smrekar, Anka in Luka Ule) z upanjem, da jih je kdo videl. Za kakršnekoli dodatne informacije sem na voljo.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen