V Nemčiji se je začel poletni val pandemije covida-19; starejši se morajo nujno ponovno cepiti

0

V Nemčiji so se uresničile napovedi o poletnem valu pandemije covida-19, je danes opozoril nemški minister za zdravje Karl Lauterbach. “Pričakovani poletni val okužb je žal postal resničnost,” je dejal in ocenil, da bi se morali starejši in tisti z že obstoječimi zdravstvenimi težavami “nujno” ponovno cepiti.

Lauterbach je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki povzema Rheinische Post, izrazil zaskrbljenost zaradi povečanja števila okužb z novim koronavirusom. Temu naj bi botrovalo hitro širjenje nove koronavirusne podrazličice omikrona, BA.5.

V Nemčiji sedemdnevna incidenca novih okužb na 100.000 prebivalcev že nekaj časa narašča. Po podatkih Inštituta Roberta Kocha je od ponedeljka do torka narasla s 331,8 na 447,3, pri čemer so našteli 105.840 novih primerov okužbe.

Vendar pa v tej fazi pandemije stopnja obolevnosti ne predstavlja popolne slike, poroča dpa. Strokovnjaki namreč že nekaj časa opozarjajo na veliko število primerov okužb, ki niso uradno zabeleženi, predvsem zato, ker je potek bolezni lahko blag in ker vsi okuženi ne opravijo uradno priznanega PCR testa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen