Slovo zelo uspešne (tretje) Janševe vlade

4

Metod Berlec v komentarju Slovo zelo uspešne (tretje) Janševe vlade piše o odhajajoči vladi in ugotavlja, da se ta lahko pohvali s številnimi odličnimi makroekonomskimi kazalniki. Med drugim našteje protikoronske zakone za blažitev posledic epidemije, ohranitev zdravih potencialov gospodarstva in zagotovitev prek 300.000 delovnih mest.

“Dosedanja koalicijska vlada, ki so jo sprva sestavljale stranke SDS, NSi, SMC/Konkretno in DeSUS, je delovala dobri dve leti in se pri tem soočala s številnimi težkimi in nepredstavljivimi izzivi, ki so bili prejšnjim vladam prihranjeni. (…) S sprejetjem kar desetih protikoronskih zakonov za odpravljanje in blažitev posledic epidemije je tej vladi uspelo ohraniti zdrave potenciale gospodarstva, prek 300.000 delovnih mest in vse vitalne elemente socialne države. (…) Gre za vlado, ki se ima s čim pohvaliti. Kot je ob tem zapisal Janša, je Slovenija po podatkih OECD na lestvici uspešnosti posameznih držav v spopadu s pandemijo uvrščena na drugo mesto, takoj za Dansko. (…) Žal velik del volivcev odličnega dela desnosredinske vlade ni prepoznal.”

Št. komentarjev: 4
 1. Johan pravi

  To še vedno sami sebe hvalite, kajne desničarji? Zakaj le, saj ste že zdavnaj bivši in nikogar več ne zanimate!

 2. Poštar pravi

  Res , ” neverjetno uspešna je bila ” jajotova vlada, karkoli analizirajo, povsod isto – drek..

 3. Re gornjim pravi

  O uvrstitvi na lestvico vladavine prava , kjer smo padli nižje od Botsvane in Kostarike, pa bivši ljubljeni vodja ni pisal, ker je bil nepošten blefer

 4. Gasilec pravi

  Ta ” strahotno uspešna prejšnja vlada ” se pa res že dolgo poslavlja

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen