NK Maribor, Dončić in Garnbretova najbolj prepoznavne športne znamke v Sloveniji

0

Športno-marketinška konferenca Sporto, ki se je vrnila v staro predkoronsko izvedbo, je danes v Ljubljani ob koncu postregla še s priznanji za najbolj prepoznavne slovenske športnike in klube. To so za leto 2021 nogometaši iz Maribora, košarkar Luka Dončić in plezalka Janja Garnbret.

Konferenca Sporto velja za vodilni športno-marketinški dogodek na širšem območju, letos pa se je vrnila v prestolnico po 18 letih, po drugi strani pa so se po 30 mesecih prisilnega koronskega premora vrnili tudi v tradicionalni obliki s pogovori v živo. Za novost so prireditelji poskrbeli še s prizoriščem, saj so dogajanje umestili na stadion Stožice in vse skupaj poimenovali stadionska izkušnja.

Kot so pojasnili prireditelji, ta konferenca na enem mestu združuje podjetja, pokrovitelje, lastnike pravic (klube, zveze, organizatorje dogodkov), agencije, medije ter vrhunske športnike. Teme pa so grajenje in trženje znamk v športu, sponzorske strategije, digitalno komuniciranje in vključevanje navijačev, olimpijski marketing ter ostala področja športnega posla.

Poleg osrednjega dogodka, pogovora predsednika krovne nogometne zveze Uefe Aleksandra Čeferina in predsednika združenja klubov ECA Naserja Al Helaifija so na kongresu, ki je potekal ves dan, sodelovali še drugi gostje s področja marketinga in sponzorstva v športu. Tema letošnje konference Sporto je bila namreč predvsem prepletanje fizičnega in virtualnega, ustvarjanja in posredovanja vsebin ter izzivov na področju pokroviteljev.

Ob koncu konference so podelili tudi nagrade Sporto Brands za najbolj priljubljene, prepoznavne in marketinško zanimive športnike in klube, ki jih prireditelj dogodka razglasi v sodelovanju z agencijo Mediana. Za leto 2021 so jih dobili nogometni klub Maribor, ki je pri prepoznavnosti znamke dobil 99 točk, ter RK Celje Pivovarna Laško (prepoznavnost 87).

Pri posameznikih sta na prvih mestih košarkar Luka Dončić (100) in plezalka Janja Garnbret (97). Nagrade so dobili še kolesarja Primož Roglič (92) in Tadej Pogačar (88) oziroma smučarski skakalki Nika Križnar (92) in Urša Bogataj (87).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen