[Golobova vlada ukinja najvišjo maloprodajno ceno bencina in dizla] Pred pričakovano torkovo super podražitvijo na bencinskih servisih kaos in izpraznjene zaloge pogonskih goriv!

4

Na bencinskih servisih po Sloveniji zaznavajo povečano povpraševanje po pogonskih gorivih. Ponekod prihaja zaradi tega tudi do kratkoročnih izpadov zaloge, so za STA pojasnili v Petrolu. Do težav občasno prihaja tudi na servisih OMV in MOL. V torek se namreč pričakuje občutnejša podražitev bencina in dizla.

V Petrolu navajajo, da povpraševanje močno presega dolgoletna dnevna povprečja, tako da na določenih bencinskih servisih prihaja tudi do kratkoročnih izpadov zaloge. Ob podobnih primerih v zadnjih mesecih se je to dogajalo predvsem na servisih, kjer se z gorivom, predvsem dizlom, oskrbujejo večji porabniki, na primer kmetovalci.

V podjetju pravijo, da se vseskozi trudijo, da bodo vsa prodajna mesta ustrezno oskrbljena že v teku dneva. Obenem pa so zaradi povečane prodaje na takšnih servisih že povečali tudi dobavo goriva.

V Petrolu opozarjajo še, da zaradi povečanega prometa in občasnih zastojev na slovenskih cestah dobava goriva na nekatera prodajna mesta prihaja z zamudami, omejitev predstavljajo tudi dovoljena časovna okna voznikov avtocistern.

V Petrolu ob tem vseeno pomirjajo, da imajo na zalogi zadostne količine goriva, strah pred pomanjkanjem pa je odveč.

Uredništvo 24ur.com so gledalci iz raznih delov države obvestili, da pogonskih goriv (dizla, bencina ali pa kar obeh) na nekaterih servisih Petrola in OMV Slovenija ni mogoče natočiti. Ob prihodu na črpalko jih namreč pričaka sporočilo, ki jih obvešča, da goriva zaradi povečanega povpraševanja trenutno ni na zalogi. Medtem ko pri MOL Slovenija sprva težav ni bilo, naj bi se te zdaj pojavile tudi tam. Dodatno je povpraševanje povečano ob vračanju tujih turistov iz obmorskih krajev in Hrvaške, ki želijo gorivo zaradi nižjih cen natočiti v Sloveniji.

Do povečanega povpraševanja prihaja po tistem, ko je vlada v sredo sprejela uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, ki bo z 21. junijem na bencinskih servisih zunaj avtocest za eno leto znova uvedla določanje cen 95-oktanskega bencina in dizla po posebni formuli in regulacijo marž, na avtocestah pa cene povsem liberalizirala. Vlada je začasno tudi odpravila nekatere okoljske dajatve, ki določajo končno ceno goriv.

S tem bo konec ureditve, ki je začela veljati 11. maja, in po kateri je najvišja maloprodajna cena 95-oktanskega bencina tako na bencinskih servisih na avtocestah kot zunaj njih določena pri 1,560 evra za liter, dizla pa pri 1,668 evra za liter. S tem je bistveno nižja kot v okoliških državah, z izjemo Madžarske.

Glede na rast cen nafte in naftnih derivatov v zadnjem času in še vedno šibak tečaj evra je tako kljub omejitvam marže in odpravi nekaterih dajatev s torkom pričakovati občutnejši dvig cen.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Sovražim ljudi, ki so polni nakradenega denarja in ljudem bluzijo o pravičnosti, poštenju, enakosti, solidarnosti, ter nekemu zje-banemu že stokrat prežvečenemu socializmu.

 2. ufff pravi

  torej naše tipične hinavske ,ogabne, sistemsko mafijske levićarje…..ajd…poglej na rtviću koliko jih je nastavljenih…ajd

 3. marko pravi

  Nemarni nemarneži golobovi svobodnjaki! Tri tedne ste na oblasti in gre vse v maloro!!!

 4. raft pravi

  “Nikoli Golobič ne more svetovati Golobu. On je majhen ptič. Tako da tega ni,” je v oddaji Intervju s Ksenijo Horvat na RTV Slovenija o povezavah z aktualno vlado in vladajočo stranko Gibanje Svoboda dejal nekdanji minister in nekdanji generalni sekretar stranke LDS Gregor Golobič.
  ——————–
  Bo kar držalo. Pa morda veste g. Golobič od kdaj in zakaj ste majhen Golob? Vam bom jaz povedal. Majhen Golob ste, ker je vaš predhodnik hotel postati jugoslovenar in je priimku Golob dodal pomanjševalnico na IČ.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen