Alkoholizirani 30-letnik na Šmartinski cesti prevozil rdečo luč in usodno zbil 70-letno kolesarko

0

Na Šmartinski cesti v Ljubljani se je okoli 9.20 zgodila huda prometna nesreča. Po doslej znanih podatkih je 30-letni voznik osebnega vozila trčil v 70-letno kolesarko, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrla. Voznik, ki je bil pod vplivom alkohola, naj bi v križišče zapeljal pri rdeči luči, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po dosedanjih ugotovitvah policije je voznik pripeljal po Šmartinski cesti iz smeri centra proti obvoznici in pri rdeči luči na semaforju zapeljal v križišče, kjer je trčil v 70-letno kolesarko, ki je Šmartinsko cesto prečkala po prehodu za pešce. Kolesarka je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,74 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi.

Kraj nesreče sta si ogledali dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Voznika bodo kazensko ovadili, so sporočili s PU Ljubljana.

Za razjasnitev določenih okoliščin nesreče na policiji pozivajo morebitne priče, naj pokličejo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Ob tem so opozorili, da se je letošnje leto z vidika prometne varnosti začelo slabše, kot bi si želeli. Na ljubljanskih cesta je letos umrlo že 11 udeležencev, lani v istem času pa sedem.

Na PU Ljubljana si prizadevajo, da bi s svojim delom izboljšali varnost cestnega prometa. Največ pa lahko k prometni varnosti pripomorejo udeleženci sami s tem, da se v prometu obnašajo odgovorno, ne vozijo pod vplivom alkohola, spoštujejo cestnoprometne predpise, poskrbijo za svojo varnost in pazijo na šibkejše udeležence v prometu, so pozvali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen