Škode po požaru v Vrtcu Brezje za več kot 800.000 evrov, vzrok napaka na električnih vodnikih

0

Mariborski policisti so opoldne zaključili ogled kraja požara, ki je ponoči zajel Vrtec Brezje. Pri ogledu so ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena. Nastalo je za več kot 800.000 evrov škode.

“Po trenutni oceni škoda na objektu znaša približno 800.000 evrov na škodo Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje oz. Mestne občine Maribor kot ustanovitelja javnega zavoda, medtem ko je podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, oškodovano za približno 30.000 evrov, saj so v požaru zgoreli orodje, oprema in gradbeni material,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Na mariborski policijski upravi so bili o požaru na območju Vrtca Brezje, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščeni nekaj pred 3. uro zjutraj. Gasilci so ob 4. uri uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti.

Vodja službe direktorja mariborske policijske uprave Boštjan Velički je v izjavi za medije povedal, da je po prvih ugotovitvah izključena tuja krivda za vzrok požara. “Očitno je prišlo do tehnične napake, zaenkrat še iz neznanega vzroka, na starejši električni napeljavi. Policisti in kriminalisti bodo z dodatnimi poizvedbami to potrdili ali ovrgli,” je dejal.

Kot je danes za STA povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.

Prostore za vrtčevske otroke imajo zaradi gradbenih del že vse leto v sosednji šoli, tako da trenutno z izvajanjem vrtčevske dejavnosti zaradi požara ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole. Na intervenciji je sodelovalo 67 gasilcev.

Z dograditvijo novega dela in rekonstrukcijo starega dela vrtca Brezje, ocenjeno na nekaj več kot milijon evrov, je občina želela zagotoviti tej enoti dva dodatna oddelka ter skupne in ostale spremljajoče prostore, ki jih ta doslej še ni imela. Z gradbenimi deli so začeli novembra lani, zaključek projekta pa je bil predviden konec tega meseca. Zaenkrat še ni znano, ali je bila v požaru povzročena škoda tudi na novem delu vrtca.

V intervenciji je bil lažje poškodovan gasilec. Odpeljali so ga v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so mu oskrbeli ureznine na levi roki.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen