Premier Janša na OZS in SBC o podpori obrtnikom in prehodu iz kriznega v razvojno upravljanje

0

Predsednik vlade in SDS Janez Janša se je danes skupaj z ministri iz vrst SDS sešel z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), pri tem pa obrtnikom in podjetnikom zagotovil nadaljnjo podporo in pomoč. Obiskal je tudi Klub slovenskih podjetnikov (SBC), kjer se je zavzel za čim hitrejši prehod iz kriznega v razvojno upravljanje.

Janša je kot ključni izziv v prihodnjem obdobju izpostavil spremembo miselnosti. “Spremeniti je treba šolski sistem, potrebujemo hitrejši stik teorije s prakso,” je poudaril. Zavzel se je tudi za nadaljnjo pot razbremenitve dela. Zaveda se, da je težko dobiti delavce, hkrati pa se je težko znebiti slabega delavca.

Po njegovih besedah si je treba prizadevati, da se glas Slovenije sliši na kreiranju pravil energetskega trga. “Kriteriji so namreč sedaj po meri pravih držav. Ni nujno, da je to, kar je dobro za Francijo in Nemčijo, dobro tudi za nas. Elektrika je tako draga, ker je formula izračuna cene takšna, da plin diktira cene,” je še pojasnil.

Predsednik OZS Branko Meh je menil, da je Janševa vlada delala dobro, da pa je še vedno veliko odprtih vprašanj, “med njimi so regresni zahtevi, zahteva, da bi upokojeni obrtniki lahko obdržali polno pokojnino ob upokojitvi, in drugo”.

Janša se je danes sestal tudi z upravnim odborom SBC in se udeležil tamkajšnjega volilnega maratona, kjer se je zavzel za čim hitrejši prehod iz kriznega v razvojno upravljanje, je SDS objavil na družbenem omrežju Twitter.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen