Putin na zborovanju na stadionu Lužniki pohvalil “junaško rusko vojsko”

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v Moskvi na stadionu Lužniki nagovoril več deset tisoč Rusov, ki so se tam zbrali na dogodku ob osmi obletnici ruskega zavzetja polotoka Krim leta 2014. Ob tem je Putin pohvalil “posebno vojaško operacijo” v Ukrajini in ruske vojake označil za junake, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zbrani na stadionu so mahali z ruskimi zastavami in zastavami s črko Z, ki je v zadnjem času v Rusiji postala simbol podpore vojni v Ukrajini.

Putin je v svojem nagovoru dejal, da bodo uresničeni vsi načrti Kremlja glede Ukrajine. “Vemo, kaj moramo storiti, kako bomo to storili, in za kakšno ceno. In vsekakor bomo uresničili vse svoje načrte,” je dejal ruski voditelj.

Množica je vzklikala: “Za Rusijo! Za zmago!” Nad odrom je bil med drugim tudi zapis “Za svet brez nacizma”. Današnje zborovanje v Moskvi je potekalo v čast osme obletnice ruskega priključitve polotoka Krim, do katerega je formalno prišlo 18. marca 2014.

Medtem ko je Putin nagovarjal množico, je na ruski državni televiziji prišlo do prekinitve posnetka, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Ruske oblasti so že dejale, da je šlo za “tehnične težave”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen