Brezplačni študij za ukrajinske študente na mariborski Fakulteti za turizem

0

Na Fakulteti za Turizem Univerze v Mariboru se pridružujejo organizacijam, ki nudijo pomoč Ukrajincem. Ukrajinskim študentom ponujajo brezplačen študij turizma na vseh stopnjah, v svoje vrste vabijo tudi kolega iz Ukrajine, ki bi za obdobje enega leta prevzel poučevanje in raziskovanje turizma, so danes sporočili s fakultete.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ob izbruhu vojne v Ukrajini takoj obsodili grozote, ki jih doživlja ukrajinsko prebivalstvo, sedaj pa pomoč ponujajo ukrajinskim študentkam in študentom ter akademskim kolegom.

Mariborska fakulteta za turizem izvaja študijske programe na dodiplomski, magistrski in doktorski stopnji. “Ukrajinskim študentom v prihajajočem študijskem letu 2022/23 ponujamo brezplačen študij na vseh stopnjah,” so zapisali.

Študij v angleščini izvajajo na dislocirani enoti v Ljubljani, medtem ko se programi v slovenskem jeziku izvajajo na sedežu fakultete v Brežicah. Tako angleški kot slovenski programi so primerni za študente iz Ukrajine, so zapisali.

Kolegu iz Ukrajine, ki bi se jim želel pridružiti pri poučevanju in raziskovanju turizma, pa za obdobje enega leta nudijo redno delovno mesto docenta ali višje, glede na kvalifikacije, so še zapisali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen