Ruski Svet federacije odobril napotitev ruske vojske v Donbas, Putin: Napotitev vojakov v Ukrajino je odvisna od razmer na terenu

0

Zgornji dom ruskega parlamenta je danes predsedniku Vladimirju Putinu odobril napotitev ruske vojske zunaj države za podporo separatistom v Ukrajini. Putin je sporočil, da je napotitev vojakov v Ukrajino odvisna od “razmer na terenu”.

Odločitev je podprlo skupno 153 ruskih svetnikov, nihče pa ni bil proti ali se glasovanja vzdržal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putin, ki je v ponedeljek zvečer podpisal odlok o priznanju neodvisnosti proruskih separatističnih regij Doneck in Lugansk na vzhodu Ukrajine, je tudi zaprosil Svet federacije, naj odobri uporabo vojske zunaj države za podporo separatistom, ki se proti ukrajinski vojski borijo od leta 2014.

“Pogajanja so zastala. Ukrajinsko vodstvo je stopilo na pot nasilja in prelivanja krvi,” je na seji sveta federacije, ki je bila sklicana na Putinovo zahtevo, dejal namestnik obrambnega ministra Nikolaj Pankov, poroča AFP.

Kot je zatrdil, so na meji regij na vzhodu Ukrajine, ki jih nadzorujejo separatisti, “težka oklepna vozila”. Pankov je še dejal, da Nato “aktivno zalaga Ukrajino s sodobnim orožjem”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen