Janša drevi najprej na delovni večerji z Macronom, nato pa se bo udeležil vrha EU in Afriške unije

0

Predsednik vlade Janez Janša se bo pred vrhom EU in Afriške unije drevi v Parizu udeležil delovne večerje, ki jo bo gosti francoski predsednik Emmanuel Macron. Srečanje bo namenjeno razmeram v Sahelu in neformalni izmenjavi mnenj o nadaljnjem sodelovanju članic EU, ki so tudi vojaško navzoče v Maliju in Sahelu, so navedli v premierjevem kabinetu.

Delovne večerje se bodo med drugim udeležili tudi predsednik Evropskega sveta Charles Michel, predsednica Evropske komisije Ursula Von der Leyen, visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell, predstavnik Generalne skupščine ZN ter voditelji več drugih držav članic.

Slovenski premier se bo v četrtek in petek v Bruslju udeležil vrha EU in Afriške unije, na katerem bodo voditelji 27 članic EU in 40 držav Afriške unije razpravljali o osvežitvi partnerstva in skupni viziji do leta 2030. V središču pozornosti bo načrt naložb v infrastrukturo, izobraževanje in zdravstvo v Afriki v vrednosti 150 milijard evrov, s katerim želi Evropa v tekmi s Kitajsko okrepiti svoje vezi s to celino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen