Tom Hanks bo zaigral v hollywoodski različici filma Mož z imenom Ove

0

Nemško-švicarski režiser Marc Forster bo z oskarjevcem Tomom Hanksom sodeloval pri hollywoodski različici filma Mož z imenom Ove. Hanks bo v filmu odigral glavno vlogo, poleg tega skupaj s soprogo Rito Wilson sodeluje kot producent. Film naj bi začeli snemati letos.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa Fredrik Wikström Nicastro iz SF Studios film producira skupaj z Rito Wilson ter partnerjema podjetja Playtone Hanksom in Garyjem Goetzmanom.

“Komaj čakam, da skupaj s Tomom in Rito ustvarimo film s toliko humorja in srčnosti,” je povedal Forster in dodal, da se je takoj zaljubil v roman Fredrika Backmana o tem, kako močno lahko prijateljstvo spremeni človekovo življenje.

Roman Mož z imenom Ove, po katerem je nastal film v režiji Hannesa Holma, pripoveduje o 59-letnem nergaču Oveju, ki so ga pred mnogimi leti zavrnili kot predsednika krajevne skupnosti, pa tega ni mogel predihati in še vedno z železno pestjo obvladuje sosesko. Visoko noseča Parvaneh se z družino naseli v vrstno hišo na drugi strani ulice in po nesreči med vzvratno vožnjo poškoduje Ovejev poštni nabiralnik. Incident se razvije v nepričakovano prijateljstvo.

Tragikomedija je prejela številne nagrade in bila leta 2017 nominirana za tujejezičnega oskarja. Hanks bo v hollywoodski različici igral vdovca. Za scenarij bo poskrbel David Magee.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen