[Na mesec je nezakonito pobasal 27.000€ bruto več] Roberta Goloba mora skrbeti kazenski pregon, ne pa politično povezovanje!

6

Portal Požareport tokrat poroča, da se je “čudežni deček energetike” poslužil eklatantnih kršitev Lahovnikovega zakona in da bi moral vračati celo več milijonov evrov. A kot kaže, ga ni strah razpleta povsem upravičene kazenske ovadbe. Namesto njegovih solističnih nastopov in javnih mitingov, kjer podaja visoko doneče krilatice, bi morali poslušati pojasnila, kdaj namerava vrniti astronomske nezakonite zneske iz državne blagajne. 

A po poročanju raziskovalnega novinarja Bojana Požarja smo priča že znanemu scenariju “napihovanja balonov” po imenu “novi obrazi”. Drevi naj bi bila na 24ur v skladu z dogovorom objavili vnaprej naročeno anketo Mediane, ki naj bi Roberta Goloba pričakovano razglasila za najbolj zaželenega predsednika vlade. V ponedeljek, 24. januarja, pa namerava “čudežni deček energetike” nastopiti na prav posebni tiskovni konferenci z namenom razkritja svojega političnega projekta.

Seveda gre za scenarij za naivne volivce, saj ima Golob dejansko zelo dolgo politično kariero. Gre za nekdanjega vidnega politika oziroma vladnega funkcionarja vlade pod okriljem LDS. Bil je tudi podpredsednik Pozitivne Slovenije, ki jo je vodil ljubljanski župan Zoran Janković, in ravno tako podpredsednik stranke SAB. Potemtakem se na politično sceno zgolj vrača in to ne z namenom izganjanja nekakšnih bajeslovnih “fašistov” oziroma borbe za “svobodo”.

Njegov namen je s ponovnim vzponom na oblast zgolj zadržati, menda deloma celo nezakonite privilegije, prigrabljeno premoženje (denar), ki si ga je pridobil kot vodja napol monopolnega državnega podjetja Gen-I, vrh katerega mu je v lanskem letu potekel že četrti mandat, vlada Janeza Janše pa mu ni želela podariti še enega. Ob tem je ključno vedeti, da je zasedal mesto direktorja oziroma predsednika uprave v državnem podjetju “z daleč najvišjo plačo v državi”, ki pa si jo je nezakonito izplačeval.

Golob državi dolguje milijone evrov
Kot še navaja Požar je znesek 18 tisočakov neto mesečno podcenjen. Obenem dodaja, da t. i. Lahovnikov zakon, ki se nanaša na Golobove plače ne velja šele od leta 2020 dalje. Zakon namreč govori o družbah v posredni oziroma neposredni državni lasti, to pa velja tudi za Gen-I. Ta je namreč (bil) polovično v lasti Gen Energije, slednje pa je v 100-odstotni državni lasti. Preostali polovični delež Gen-I pa si med drugim delijo Petrol, ki je v državni lasti in pozneje Elektro Ljubljana. Gre za podjetja, ki so večinoma ali vsaj deloma v lasti države.

Posledično je matematični seštevek deleža države v Gen-I vselej presegal polovico, posledično pa je Lahovnikov zakon za Golobove plače veljal že kar nekaj let. V skladu z omenjenim zakonom bi lahko prejemal največ 18 tisočakov bruto, on pa si je mesečno izplačeval kakšnih 45 tisočakov evrov bruto plače, s tem pa limit mesečno presegal za kakšnih 27 tisočakov. Ob tem pa je najbolj nenavadno to, da niti gospodarsko ministrstvo, niti Gen, niti Slovenski državni holding od Goloba vse do sedaj niso zahtevali, da vrne vse prekomerno izplačane plače, čeprav je dandanes govora že o milijonskih vsotah.

Moral bi misliti na zapor, ne pa na premierski stolček
Veljavni zakon celo zahteva, da so nezakonita izplačila tako rekoč avtomatično nična. Prav tako je zanimivo, da ni bila podana še nobena kazenska ovadba v zvezi s tem. Ob tem se poraja vprašanje, ali je to tako, ker je podpisnik vseh pogodb Goloba v imenu države Martin Novšak, sicer na poziciji predsednika uprave Gen. Dejstvo je, da bi moral Goloba skrbeti zlasti kazenski pregon, ne pa povezovanje z morebitnimi bodočimi političnimi sodelavci. (nova24tv)

Št. komentarjev: 6
 1. Pubec pravi

  Seveda, zdaj, ko postaja ” nevaren” kandidat, ga je treba čimbolj diskreditirati in popljuvati! To je ukaz iz vrha! Saj vendar ne more konkurirati NJEMU vsemogočnemu

  1. gotttag pravi

   Ne to so dejstva, vendar je za vas komunajzarje dober vsak, le da je proti Janši, proti demokraciji,… Imaš pa prav, ukaz je prišel iz vrha največjega izdajalca v zgodovini Slovenije, kratkonogega šefa zločinske KP, ki mu samostojna Slovenija nikoli ne bo in mu nikoli ni bila intimna opcija. Nevarnim kandidatom ste ponosni nasledniki zločinske KP leta 45 zvezali roke z bodečo žico na hrbtu, sledil je šus v tilnik, če si imel srečo si šel na goli otok, po letu 91 imate pa za odstranjevanje nevarnih kandidatov sodnike brez ustrezne izobrazbe.

   1. Re gornjemu pravi

    Kakšna škoda, da nisi bil med njimi

    1. gottttag QuelleAmeise pravi

     To je odgovor zločinskega komunajzarja. Slovenijo bomo veterani še enkrat osvobodili, tokrat vseh zločincev in ostale zločinske komunajzarske zalege.
     Čeprav so fašizem, nacizem in komunizem vse zločinske ideologije je med naštetimi komunizem najbolj sprevržena in zločinska ideologija, ki ima še vedno dominanten vpliv in v Sloveniji duši demokracijo.
     Kjer je komunizem, tam je gora trupel in obubožano prebivalstvo. Države pod fašizmom in nacizmom so se pobrale v parih letih, po komunizmu se države ne poberejo nikoli.

     1. Re gornjemu pravi

      T si pa štepaš po potrebi, bednik polpismeni! Če si veteran, še ne pomeni , da si hraber, zato lepo lulat in spat!

 2. Frojd pravi

  Golob bo dobil med 10 in 15% in to bo to. Vlade pa ne bo mogel/znal sestaviti, ker je isti nerodni trot kot janković.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen